Annonce
Sport

Flyttede hjemmefra som 16-årig for at få succes i håndbold

Emilie Winther med sine 1,86 meter godt rustet til at tage kampen op fysisk i ligaen. Foto: Ole Nielsen.
Emilie Winther fra Sønderborg har boet hos en værtsfamilie i Horsens i to år og bliver student fra Horsens Statsskole til sommer.

Horsens: Ambitioner og drømme kan drive unge mennesker til meget, men det er alligevel usædvanligt, at en 16-årig flytter hjemme fra sine forældre til en værtsfamilie to timer væk for at spille håndbold.

Det valgte Emilie Winther at gøre. Hun boede i Sønderborg - byen, hvor rekordholder Lars Christiansen skabte sin karriere - men i kvindehåndbold er Sønderborg ikke stedet, hvis man vil tops i dansk håndbold.

Emilie Winther tog det helt store spring. Hun flyttede fra Sønderborg til Horsens og har de seneste tre sæsoner udviklet sig så meget, at hun nu har skrevet en to-årig kontrakt med HH Elite.

Annonce

- Jeg er meget beæret over at få kontrakt i Horsens, siger hun.

Hun startede i Dybbøl og har været på kredshold og til talentsamlinger, men har sin debut på et landshold til gode.

Fyrtårn

Emilie Winther har fået sin debut på ligaholdet. Med sine 1,86 meter rager den 19-årige pige fra Als godt op i selskabet. Hun har gjort det fremragende i forsvaret på ligaholdet.

- Men hun er også en glimrende bagspiller. Hun har bare en skulderskade i øjeblikket. Den afholder hende fra at skyde ret meget, siger HH-træner Lars Frederiksen.

- Jeg har lært meget i Horsens, siger Emilie Winther. Jeg kendte ikke Ronni Boy, da jeg skiftede, men jeg havde hørt meget om ham, og han har ikke skuffet mig. Tværtimod. Vi har et fantastisk godt ynglingehold. Jeg vil gerne være to-vejs-spiller, og jeg lægger lag på lag som håndboldspiller. Jeg har problemer med skulderen i øjeblikket, men skal ikke opereres.

Hun har tidligere kæmpet med brækkede fingre.


Jeg har ingen problemer i det daglige. Jeg har en dejlig værtsfamilie. De har to børn, og vi fungerer nærmest som søskende.

Emilie Winther


Annonce

Student

Emilie Winther går i 3. g på Horsens Statsskole og bliver student til sommer. Hun går i parallelklasse med sin holdkammerat Maria Holm. Det er fremtidens lokale piger på ligaholdet.

- Jeg har ingen problemer i det daglige. Jeg har en dejlig værtsfamilie. De har to børn, og vi fungerer nærmest som søskende. De tager sig af mig og løser alle mine problemer. Det kunne ikke være bedre, siger Emilie Winther.

Annonce

Tålmodighed

Hun har en egenskab, som de færreste unge slæber rundt på: Tålmodighed.

- Jeg glæder mig over al den spilletid, jeg får, og jeg har tid til at vente på min chance, siger hun. Jeg er glad for at træne med ligaspillerne, for jeg kan lære en masse af dem. Det fik jeg lov til allerede, da holdet spillede i 1. division.

Emilie Winther kan få brug for sin tålmodighed, for hun spiller venstre back - samme plads som Melissa Petrén, der er svensk landsholdsspiller og topscorer.

Emilie Winther kan ikke træne med sit ynglingehold i øjeblikket. De er spærret af forsamlingsforbudet. Derfor bliver det også til en tur hjem til forældrene i Sønderborg. Da vi talte med hende, skulle hun netop køre til Sønderborg sammen med Melissa Petrén, der bor i Sønderborg, og Daniela Gustin, der bor i Flensburg.

Annonce

Lokale spillere

- Det er fantastisk for Horsens, at vi nu også kan hente spillere fra vores egen ungdomsafdeling, siger cheftræner Lars Frederiksen. Maria Holm og Emilie Winther har vist, at de kan klare springet til ligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce