Annonce
Horsens

Fly-tragedie: Pilot meldes uden for livsfare

Det forulykkede fly blev mandag fjernet fra nedstyrtningsstedet på Fur. Havarikommisionen blev assisteret af Beredskabsstyrelsen, og nu afventer man kommissionens rapport, der skal klarlægge, hvordan tragedien kunne ske. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Havarikommissionen har fjernet nedstyrtet fly og arbejder på rapport om weekendens flyulykke, der kostede to kvinder livet. En af mændene ombord på flyet meldes af familien uden for livsfare.

Fur: Inden for en måned vil Havarikommissionen formentlig være klar med en foreløbig rapport om, hvordan weekendens tragiske flyulykke, der involverede to par fra Horsens-området, kunne ske.


Vi forventer et foreløbigt svar inden for en måneds tid, men den endelige konklusion vil der gå længere tid, før vi får.

Jeanette Kolding, kriminalassistent ved Midt- og Vestjyllands Politi


Annonce

Havarikommissionen afsluttede mandag sit foreløbige arbejde på ulykkesstedet, hvor to kvinder omkom og to mænd blev svært kvæstet, oplyser kriminalassistent Jeanette Kolding fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Havarikommissionen er færdig med sit arbejde på Fur, og vi afventer resultatet af deres undersøgelse. Vraget er blevet fjernet, og det skal undersøges nærmere, før vi kan sige mere om årsagen.

- Vi forventer et foreløbigt svar inden for en måneds tid, men den endelige konklusion vil der gå længere tid, før vi får, forklarer Jeanette Kolding.

Pilot meldes uden for livsfare

Flyet styrtede søndag ved 16-tiden ned i nogle træer kort efter afgang fra flyvepladsen på Fur. Ifølge Midt- Og Vestjyllands Politi stammer det ene par fra Horsens, mens det andet par er fra Merring tæt på Løsning.

Ulykken kostede to kvinder på 33 og 43 år livet. To mænd, der begge er midt i 40'erne, overlevede, men er svært tilskadekomne.

Folkebladet har været i kontakt med familien til det ene af parrene. Familien bekræfter, at en af de afdøde er Marie Borg, som bor på Merringgård. Kæresten, pilot Jens Rahbek, er uden for livsfare. Familien udbeder sig fred i den svære tid.

Navnene på parret fra Horsens er endnu ikke officielt frigivet.

Annonce

Folk er rystede

Selv om det forulykkede fly nu er fjernet fra stedet, har weekendens tragedie sat sig spor, der ikke umiddelbart viskes væk i det lille lokalsamfund på Fur, fortæller kriminalassistent Jeanette Kolding.

- Min fornemmelse er, at det fylder meget i lokalområdet, og det er jo klart. Det er et voldsomt chok, og de er rystede. Det kan man godt forstå, og det tror jeg, alle ville være, uanset hvor den slags sker. Det er dybt tragisk, siger Jeanette Kolding.

Mandag eftermiddag samledes en gruppe af de borgere, der var først på ulykkesstedet, for at bearbejde oplevelsen, og klokken 19 var der arrangeret en lille mindehøjtidelighed. Begge oplysninger fremgår i en offentlig Facebook-gruppe for borgere på Fur.

Skive Folkeblad skriver, at omkring 20 mennesker var med til at lægge blomster og lys, bede fadervor og holde et stille øjeblik for at mindes. Derudover har flere andre lokale været forbi ulykkesstedet med lys.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce