Annonce
HH Elite

Flere spillere er tvivlsomme: HH Elite kan risikere at skulle være kreative i Silkeborg - i kulissen står ny spiller klar til at træde til

Det er endnu uvist, om Christina Pedersen (th.) får mulighed for at debutere for HH Elite, når holdet fredag møder Silkeborg-Voel KFUM. Papirerne mangler fortsat at gå i orden. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fire spillere er på vippen, når HH Elite fredag møder Silkeborg-Voel KFUM, og den nye spiller, Christina Pedersen, kan blive løsningen på problemerne. Selv melder hun sig klar, såfremt muligheden opstår.

Horsens: Det er gået stærkt. Rigtig stærkt for 20-årige Christina Pedersen, der onsdag tiltrådte i HH Elite, efter at hendes tidligere klub, Vendsyssel Håndbold, søndag begærede konkurs.

Torsdag havde hun sit blot andet træningspas i Horsens, og fredag kan hun få debut mod Silkeborg-Voel KFUM - hvis papirerne når at gå i orden vel at mærke. Konkursen i det nordjyske skal først effektures, før hun kan blive spilleberettiget for HH Elite.

Det må have været en ret sindssyg uge for dig. I søndags var du Vendsyssel-spiller, og nu står du på træningsbanen i Forum Horsens?

Annonce

- Ja, det har det også været. Hektisk. Vi fik meldingen allerede lørdag - og havde nok regnet den lidt ud. Søndag opstod kontakten til HH Elite, siger Christina Pedersen, der har allerede har nået at mærke forskellen mellem 1. division og ligahåndbold på træningsbanen.

- Der bliver gået til den. Selvom jeg prøvede at spille i ligaen sidste år, skal jeg lige i gang, for der er fysik til forskel, og spillerne er klogere. Så der bliver nok en lille omstillingsperiode, siger hun.

Én venstrefløj og én playmaker

Når playmakerens papirer at gå i orden inden fredagens kamp, kan Christina Pedersens nye holdkammerater se frem til at få tilført fart, fodskifte og et godt blik for stregindspil. Det er i al sådan nordjyden beskriver sine kompetencer.

HH Elites cheftræner, Jan Leslie, fortæller, at det er et sammenfald af begivenheder, der har gjort, at klubben har valgt at tilknytte den unge nordjyde.

- Vendsyssel går konkurs, og vi står i en situation, hvor ynglingespillerne ikke kan hjælpe os på ligaholdet hver gang. For så bliver de låst. Samtidig har vi Damgaard ude, og Christina har haft en stor sæson i 1. division, hvor hun har scoret masser af mål og været afgørende. Jeg regner med, at hun bliver en aflastningsspiller fra start. Hvis man er god nok for os, får man chancen, siger han.

Trækker man ynglingespillerne fra - Freja Hauge og Cecilie Lindved, der har vikarieret - har HH Elite da også kun én venstrefløj og én playmaker fit for fight i øjeblikket.

- Så vi spurgte os selv: Skal vi ikke prøve at give hende chancen? Det er ikke sikkert, at vi havde gjort det, hvis ikke Damgaard var blevet skadet, siger Jan Leslie.

Annonce

Bliver boende i Aalborg

Christina Pedersen har i første omgang indgået en halvt år lang aftale med HH Elite, hvor begge parter får lejlighed til at se hinanden an. Det betyder, at hun bliver boende i Aalborg og formentlig skal pendle til Horsens med Frederikke Gulmark.

- Hvad gør man ikke for det, der gør en glad? Jeg har også en tvilling, som bor i Aarhus, jeg kan overnatte hos. Så det skal nok gå, siger Christina Pedersen, som selv håber at kunne komme i ilden for HH Elite mod Silkeborg-Voel KFUM.

Kampen bliver spillet i Jysk Arena klokken 19.

Silkeborg-Voel KFUM-HH Elite

Da HH Elite og Silkeborg-Voel KFUM bragede sammen tidligere på sæsonen, var det silkeborggenserne, der trak sig sejrrigt ud af en tæt affære i Forum Horsens, 31-28, efter 17-17 ved pausen.

Dengang var kampen præget af mange tekniske fejl, udvisninger og to skarpe Silkeborg-fløje, som blev kampafgørende. De to fløjspillere, Lea Hansen og Maja Lauersen, var således lynhurtige i kontrafasen og sluttede kampen med fem mål hver -begge med en scoringsprocent på 83.

Cheftræner Jan Leslie forventer, at de tre faktorer igen kan blive udslagsgivende:

- Jeg er ikke enig i, at de straffede os på kontra hele kampen. Det gjorde de det første kvarter, men de sidste 45 minutter får vi lukket godt af. Så er der nogle perioder, hvor der opstår noget forvirring, vi får åbnet for meget, og ikke holder os til gameplanen. Men vi er et andet sted i dag. Det synes jeg, de seneste to kampe vidner om, og det skal vi forsøge at videreføre, siger han.

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce