Annonce
AC Horsens

Hård kamp om pladsen: Firmaets mand sidder på tribunen i AC Horsens

Rune Frantsen har de to seneste sæsoner fået masser af spilletid, men foreløbig kniber det i denne sæson. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rune Frantsen er kommet i hård kamp om en plads i truppen med tre kandidater til positionen som højre back.
Annonce

Horsens:  Rune Frantsen kom til AC Horsens fra Vendsyssel tilbage i januar 2018, og lige siden har han slået sit navn fast som firmaets mand i den gule trøje.

Under Bo Henriksen var han problemknuser nummer et.

Rune Frantsen er højre back, men det er den position, hvor han har spillet færrest kampe for AC Horsens.

Med Bo Henriksen som manager blev han ofte brugt som angriber. Positionen på højrekanten har han også været afløser på.

Men lige nu sidder Rune Frantsen på tribunen. Senest nød han solskinnet på tribunen i Aarhus. Det var så også det eneste, der var værd at nyde i det århusianske med 3-0 nederlaget til AGF i frisk erindring.

Cheftræner Jonas Dal havde end ikke fundet plads til Rune Frantsen på bænken, og i denne sæsons første fem kampe har han kun været med i startopstillingen en enkelt gang, og 97 minutters spilletid i alt er langt fra normalen hos Rune Frantsen.

I sidste sæson blev det til 2141 minutter fordelt på 31 kampe heraf 21 i startopstillingen. I sæsonen 18/19 blev det til 2250 minutter fordelt på 26 kampe heraf 25 i startopstillingen.

- Det er et tegn på, at vi har en god bredde i truppen, at jeg ikke er med, siger Rune Frantsen.

Annonce

Ikke brug for alsidighed

Jonas Dal ønsker ikke i samme grad som Bo Henriksen at flytte rundt på spillerne. Hans mål er to spillere til hver position, og lige nu har AC Horsens tre spillere til højre back. Udover Rune Frantsen er det Jacob Buus og Peter Nymann.

- Jacob Buus har gjort det godt, siden han kom til, og Peter Nymann er også en god spiller. Tidligere blev jeg brugt på andre positioner, men vi har også tre angribere i truppen nu, så der er ikke det samme behov for at flytte rundt, men det er egentlig også fint for mig, at jeg kan koncentrere  mig om at komme til at spille som højre back, siger Rune Frantsen.


Det er et tegn på, at vi har en god bredde i truppen, at jeg ikke er med.

Rune Frantsen


Forsvarsspilleren er 29 år, og det er en alder, hvor man helst skal spille fast.

- Det er altid sjovest at spille, men det slår mig ikke ud, at jeg lige nu ikke er med. Det vil være fjollet at have to højre backs siddende på bænken frem for at tage en ekstra midtbanespiller eller noget andet med, siger Rune Frantsen.

Han har stadig halvandet år tilbage af sin kontrakt med AC Horsens.

- Jeg kæmper videre. Peter Nymann synes helt sikkert heller ikke, at det er sjovt at sidde på bænken, siger Rune Frantsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Tilbage på podiet: Hedensted er landets tredjebedste erhvervskommune

Annonce