Annonce
Horsens

Farvel til DF og byråd: Claus Kvist Hansen melder sig helt ud

51-årige Claus Kvist Hansen siger farvel til både byråd og Dansk Folkeparti. Foto: Morten Pape
Efter 17 år i partiet, seks et halvt i byrådet og fire i Folketinget siger Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen nu farvel til hele molevitten. Han vil ikke være med til den blå politik
Annonce

Horsens: Efter seks et halvt år i byrådet for Dansk Folkeparti og 13 år som medlem af partiet siger 51-årige Claus Kvist Hansen fra Stensballe i Horsens nu farvel til begge dele. Vemodigt men det helt rigtige, lyder det.

- Jeg er jyde og har tænkt meget over det og gået og vejret stemningen. Det er jo en beslutning, som modnes over tid, og der er forskellige ting, der spiller ind. Vil partiet tage definitivt afstand fra samarbejdet med rød blok for eksempel - og på et tidspunkt må man blive mere fast i mælet, siger han og tilføjer:

- Det er nu, jeg trækker stregen og stikket. På et tidspunkt skal man melde fra eller til. Det er ikke særlig rart og både en vemodig og trist dag - det er det. Men det er også det rigtige, og der er ikke nogen vaklen.

Annonce

Hverken sur eller rasende

Claus Kvist Hansen sad indtil sidste valg i folketinget for Dansk Folkeparti, men han afviser blankt, at det skulle have noget som helst med seneste valgnederlag at gøre.

- Det skyldes ikke surhed eller raseri over ikke at blive valgt, jeg har ikke noget at brokke mig over - lokalt kører det godt, og jeg anser mig selv for en god kollega. Grunden er, at Dansk Folkeparti altid har spillet sammen med blå blok, men mange af de røde elementer i DF’s partiprogram, som jeg synes, er vigtige, er dem, som ikke har gang på jord fremover. Og det er jeg ked af. Det, jeg tror på, kan ikke realiseres i blå blok længere.

Claus Kvist Hansen skal tilbage til sit tidligere job i Region Syddanmark som jurist og ser frem til at få vasket politik ud af hovedet. Foto: Morten Pape

Dermed understreger Claus Kvist Hansen, at hans beslutning udelukkende beror på en politisk beslutning.

- Det, jeg tror, Danmark har brug for, er mere af det med at genoprette velfærdssamfundet. Det handler om, hvem vil vi give pengene, og med al respekt vil Venstre hellere lave skattelettelser end putte penge i for eksempel uddannelsesområdet, og den overordnede tilgang vil jeg ikke være med til mere, siger han og uddyber:

- Der er andre ting i tilværelsen end udlændingepolitik, og det er helt sikkert DF’s fortjeneste, at der nu er kommet et andet balancepunkt i det. Så kigger man på de andre punkter, og jeg kan ikke se at DF får et ben til jorden på velfærdsområdet, og så er det svært at bevare begejstringen.

Annonce

Færdig med politik for nu

Inden sin tid i Dansk Folkeparti var Claus Kvist Hansen engageret i Socialdemokratiet, men ifølge den afgåede DF’er er han ikke på stående fod på vej tilbage til de røde faner.

- Jeg føler mig færdig lige nu. Det har været udmattende at træffe den her beslutning, så må vi se. Lige nu handler mit hoved om noget andet end politik, og jeg nok at gøre med at lukke døren til DF på en respektfuld måde og få politik vasket ud af hjernen. Jeg skal starte på nyt job tilbage som jurist i Region Syddanmark, og det kommer til at kræve fuld opmærksomhed.

Et farvel til både parti og byråd er også et farvel til en masse partikolleger, og den del af det er ikke rar, lyder det fra Claus Kvist Hansen.

- Jeg tror, der er en lille håndfuld DF’er, som jeg stadig vil have en venskabelig kontakt med. Men politik er ikke en venskabsforening, og jeg kan ikke fastholde et politisk tilhold ud fra venskabelige forhold. Det er vemodigt, at der er nogle, jeg måske ikke kommer til at drikke kaffe med igen. Men det er stadig politikken, der tæller.

Claus Kvist Hansen forlader byrådet pr. dags dato, men fortsætter sit virke som formand for Horsens Erhvervshavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce