Annonce
Hedensted

Første spadestik til årtiets første byggeudstilling: Interessant område for børnefamilier

Grundejer Just Kristensen og syv byggefirmaer er gået i gang med at opføre huse, så udstillingen "Hedensted Bygger" kan åbne til efterårsferien. Byggeriet i Lille Dalby Bakker blev officielt markeret med en første spadestik-ceremoni torsdag, hvor Hedensted Kommunes borgmester, Kasper Glyngø (S), svingede skovlen. Foto: Mads Dalegaard
Tredje etape af udstykningen Lille Dalby Bakker ved Hedensted er udslagsgivende for den første kommunale byggeudstilling i mere end 10 år. En byggeudstilling med syv moderne boliger, der vil blive præsenteret til efteråret og kan skabe grobund for øget tilflytning.
Annonce

Hedensted: - Jeg tror, det her vil have en appel langt længere ud end til bare vores egne borgere.

Således sagde borgmester i Hedensted Kommune, Kasper Glyngø (S), da tredje etape af udstykningen Lille Dalby Bakker blev officielt markeret med første spadestik torsdag klokken 13.

Det er i forbindelse med tredje etape af udstykningen, at Hedensted får sin første byggeudstilling siden 2009, da syv forskellige byggefirmaer hver har erhvervet en af de 53 grunde, som lodsejer Just Kristensen i løbet af sommeren vil sætte til salg.

Og det var netop disse byggefirmaer, borgmester Kasper Glyngø (S) ønskede god vind med byggeriet under en tale ved torsdagens spadestik-ceremoni, hvor alle syv udstillere samt Just Kristensen deltog under den bankende blå forårshimmel med lysende hvide skyer.

Vi har købt en grund med henblik på at bygge et moderne parcelhus på 160 kvadratmeter. Hedensted har et stort opland, så det er et interessant område at bosætte sig for både børnefamilier og førstegangskøbere.

Martin Nielsen, salgschef hos HusCompagniets Horsens-afdeling

Annonce

Børnefamilier i fokus

Tre af de firmaer, der fra uge 42 vil præsentere deres bud på et moderne hus, er byggefirmaerne Hybel, Villa Nordic ApS og HusCompagniet, der har base i henholdsvis Horsens, Vejle og Horsens.

Carsten Jæger Nørbjerg, salgs- og marketingdirektør hos Hybel, påpegede, at deres bolig bliver et etplantshus på godt 160 kvadratmeter med én etage og et sadeltag, som er tiltænkt børnefamilier, mens det for Vejle-firmaet Villa Nordic ApS drejer sig om et 185 kvadratmeter stort parcelhus med terrasse.

- Vi vil skabe en minimalistisk stil, som vil være målrettet større børnefamilier, men også den mere moderne børnefamilie med ét barn. Hedensted er et super godt område, fordi det ligger så centralt i Østjylland, og da det samtidig er en by i udvikling, er det et rigtigt godt sted at markedsføre sig, sagde Jens Peter Jensen, direktør i Villa Nordic.

Også det Horsens-baserede typehus-firma HusCompagniet, der netop har skiftet ud på ledelsesgangen, vil i oktober kunne fremvise et parcelhus, hvor far, mor og børn ligeledes er i fokus.

- Vi har købt en grund med henblik på at bygge et moderne parcelhus på 160 kvadratmeter. Hedensted har et stort opland, så det er et interessant område at bosætte sig for både børnefamilier og førstegangskøbere, sagde Martin Nielsen, salgschef i Horsens-afdelingen.

Annonce

Skaber grobund for flere tilflyttere

Lodsejer Just Kristensen kan nu efter lidt over to år melde tæt på udsolgt af de 50 grunde på første etape af den store udstykning, mens de sidste grunde på den kommunale anden etape er reserverede.

Samtidig er der allerede en forholdsvis lang venteliste til tredje etape, hvorfor man må formode, at den kommende byggeudstilling langt fra er en nødvendighed i forhold til at få solgt de resterende tilgængelige grunde.

Men fra Just Kristensens side håber man på, at byggeudstillingen kan medvirke til at skabe endnu større opmærksomhed fra borgere udenfor kommunens grænser.

- Ved første og anden udstykning var 60 procent af køberne fra Hedensted-området, mens 40 procent var udefrakommende, og det vil vi gerne prøve at hæve denne gang, hvilket jeg overbevist om, at udstillingen kan medvirke til. Den vil skabe øget opmærksomhed for byen samt vise, at Hedensted er et attraktivt sted at bosætte sig, som kan måle sig med Horsens og Vejle, sagde Just Kristensen, der samtidig fastslog, at tredje etape vil indeholde en bred variation i areal og prisklasser, hvorfor byggegrundende vil henvende sig til alt fra børnefamilier til par og singler.

Byggeudstillingen forløber fra uge 42 til og med 14. marts 2021.

Byggeudstilling ved Lille Dalby Bakker

Byggeudstillingen, der går under navnet Hedensted Bygger, bliver den første byggeudstilling i Hedensted Kommune siden Rådyrvej i påsken 2009 præsenterede syv udstillingshuse af lokale byggefirmaer.

Udstillerne er Eurodan-huse, HusCompagniet, Hybel, Menzer & Kristensen, Milton Huse, Preben Jørgensen Huse og Villa Nordic.

Grundene sælges af Nybolig Hedensted og prisniveauet ligger under tilsvarende grunde i Vejle og Horsens.

Borgester Kasper Glyngø (S) uddelte rosende ord til både Just Kristensens for hans initiativ samt de syv byggefirmaer for den kommende byggeudstilling, der bliver præsenteret i uge 42. Foto: Mads Dalegaard
Humøret var højt ved Lille Dalby Bakker, da første spadestik blev taget torsdag klokken 13 ved en ceremoni i forårssolen. Foto: Mads Dalegaard
Byggeudstillingen, der går under navnet "Hedensted Bygger", bliver den første byggeudstilling i kommunen siden 2009. Foto: Mads Dalegaard
Lodsejer Just Kristensen er overbevist om, at byggeudstillingen vil skabe endnu større opmærksomhed for Hedensted som et attraktivt sted at bosætte sig. Foto: Mads Dalegaard
Byggeudstillingen, der blandt andet vil indeholde et 160 kvadratmeter stort moderne parcelhus og et etplanthus med sadeltag, vil være tilgængelig fra uge 42 til og med 14. marts 2021. Foto: Mads Dalegaard
Ventelisten til de 57 bygningsgrunde på tredje etape af udstykningen Lille Dalby Bakker er allerede lang. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce