Annonce
HH Elite

Er Estavana Polman på vej til klubben? HH Elite maner transferrygte til jorden med to nye spillere til næste sæson

Tamara Haggerty var i februar en del af det IK Sävehof-mandskab, der tabte 37-24 til Odense Håndbold i Champions League. Til sommer slutter hun sig til HH Elite. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
HH Elites avancement i tabellen begynder efterhånden også at smitte af på mulighederne på transfermarkedet. Denne gang er det lykkedes at lokke to spillere til, der begge har begået sig på øverste europæiske hylde for ganske nylig.

Horsens: Rygtet har svirret i håndbolddanmark, efter at det tirsdag kom frem, at verdensstjernen Estavana Polman til sommer er færdig hos Team Esbjerg.

Med et år tilbage på hollænderens kontrakt har flere gættet på, om en eventuel lejekontrakt hos en anden dansk ligaklub kunne komme på tale, og i den sammenhæng har folk i pressen og rundt om klubberne spekuleret i HH Elite som én blandt flere mulige destinationer.

Det rygte maner klubben nu til jorden:

Annonce

- Vi har ikke været i kontakt med hverken Polman eller Team Esbjerg. Hun er ikke på vej til HH Elite, siger direktør Jørgen Møller.

Til gengæld kunne klubbens cheftræner, Jan Leslie, onsdag aften offentliggøre, at to nye spillere af international kaliber slutter sig til HH Elite pr. 1. juli.

Det drejer sig om den norske højrefløj, Hege Løken, og den hollandske stregspiller, Tamara Haggerty, der begge kommer til klubben på to-årige kontrakter.

Erfaring fra Champions League

Tilgangen af de to spillere sker i kølvandet på, at HH Elite i sidste uge meddelte, at man til sommer siger farvel til bagspillerne Susanne Madsen og Marija Obradovic. Og det er altså på andre positioner, at man nu forstærker sig.

Hvor 28-årige Hege Løken beskrives som en eksplosiv fløjspiller, er 25-årige Haggerty for nylig blevet en del af det hollandske landshold og skal være med til at lægge yderligere fysik til Horsens-truppen.

- Jeg spillede mod Hege og Larvik for et par sæsoner siden, og da chancen bød sig for at få hende, var det en ekstraordinær mulighed. Hun er hurtig og en dygtig afslutter, som kan noget andet end de fløjspillere, vi har i forvejen, siger Jan Leslie, som kalder Tamara Haggerty for en utrolig stærk forsvarsstreg, der er alsidig i angrebsspillet.

- Det er cadeau til klubbens arbejde og holdets præstationer, at vi nu - indenfor i slutspillet - kan begynde at tiltrække den her type spillere, siger cheftræneren.

Hvor Tamara Haggerty har spillet Champions League-håndbold for IK Sävehof i denne sæson, har Hege Løken i de foregående sæsoner masser af erfaring fra både Champions League og EHF Cup'en i sine tidligere klubber, Molde Elite og Larvik HK.

CV: Hege Løken og Tamara Haggerty

Den norske højrefløj, Hege Løken, og hollandske stregspiller, Tamara Haggerty, tiltræder til sommer i HH Elite med kontrakt for den kommende to sæsoner.

De har tidligere tørnet ud for følgende klubber.

Hege Løken

2021-22: SCM Craiova

2019-21: Molde Elite

2016-19: Larvik HK

2014-16: Skrim Kongsberg

2010-14: Levanger HK

Tamara Haggerty

2021-22: IK Sävehof

2018-21: TuS Metzingen

2016-18: HSG Blomberg-Lippe

2015-16: HV Quintus

2013-15: Westfriesland SEW

2012-13: VOC Amsterdam

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce