Annonce
Horsens

Ejer af DSV-domicil er ikke bekymret over flytteplaner: Logistik-markedet er hot, så vi skal nok finde en løsning

Det er pensionsselskabet Sampension, der ejer DSV's nuværende lokation på Nokiavej i Lund, som logistikvirksomheden har planer om at forlade i 2026. Arkivfoto: Martin Ravn
Pensionsselskab, der ejer DSV's domicil i Lund, er ikke nervøs for at stå med et tomt lejemål i 2026, når DSV efter planen rykker ud.
Annonce

Horsens: 75.000 kvadratmeter logistikcenter på Nokiavej har lige nu udsigt til at stå tomt i 2026.

Det kom frem, da DSV onsdag præsenterede planen for et nyt enormt logistikcenter i Lund, der bliver Europas største med kun én lejer.


Lige nu har vi et fint samarbejde med DSV, så om det bliver dem eller andre, der skal leje ejendommen i fremtiden, ved vi ikke. Under alle omstændigheder er logistikmarkedet hot, så vi skal nok finde en løsning, som er fin for os og vores kunder.

Pia Lykke


Her vil DSV samle sine aktiviteter i Horsens og omegn, og det betyder blandt andet et farvel til den nuværende lokation på Nokiavej, som har huset DSV Road A/S siden 2002, og som i dag udgør arbejdspladsen for 750 ansatte.

Indtil for to år siden ejede DSV selv logistikcentret på Nokiavej, men solgte her ejendommen til pensionsselskabet Sampension og skrev samtidig under på en lejekontrakt af syv års varighed.

Dermed er det Sampension, der risikerer at stå med et tomt lejemål, når logistikkoncernen skifter adresse, men nyheden har ikke givet anledning til panik hos pensionsselskabet. Det fortæller Pia Lykke, der er kommunikations- og pressechef i Sampension.

- Vi har en kontrakt med DSV, så planerne om at samle flere af deres virksomheder under ét tag er ikke noget, der bekymrer os, siger hun, der ikke har afskrevet muligheden for, at DSV trods onsdagens udmelding bliver i bygningen.

- Lige nu har vi et fint samarbejde med DSV, så om det bliver dem eller andre, der skal leje ejendommen i fremtiden, ved vi ikke. Under alle omstændigheder er logistikmarkedet hot, så vi skal nok finde en løsning, som er fin for os og vores kunder, siger kommunikations- og pressechefen.

Annonce

Vil hellere leje end eje

Sampension har ejet logistikcentret siden oktober 2018, hvor pensionsselskabet indgik en såkaldt sale and lease back-transaktion med DSV.

Dengang forklarede DSV, at salget til Sampension var et led i en overordnet strategi om at leje frem for at eje.

- I DSV ønsker vi at være asset light (let på aktiv-siden, red.). På globalt plan opererer vi i dag ud fra 1100 ejendomme. Vi ejer stadig et mindre antal ejendomme, men dem ønsker vi med tiden at afsætte, forklarede Simon H. Galsgaard, administrerende direktør i DSV Road A/S, i en pressemeddelelse i oktober 2018.

Asset light-strategien kommer også til udtryk i forbindelse med byggeriet af det nye logistikcenter, der skal stå færdig om seks år.

Det er således DSV, der er bygherre på projektet, men når logistikcentret står færdig, bliver det sat til salg, hvorefter DSV lejer sig ind hos den nye ejer.

Det nye logistikcenter bliver den største lokation af alle DSV's lokationer på verdensplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Krav om mundbind i bus og tog indføres i flere østjyske kommuner

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Horsens For abonnenter

Egebjerg stod til et fald i indbyggertal: Derfor endte det med en stigning på 44 procent

Annonce