Annonce
Erhverv

Ejendomsmægler sælger sit livsværk efter 42 år - men bliver på kontoret

Bendt Jensen (tv) bliver i butikken, men overdrager pr. 1. januar ejerskabet af EDC Tørring til Johs Andersen (th) fra EDC Domus i Vejle samt EDC Ejendomscentret i Horsens, der her er repræsenteret ved Alex Mandrup Paulsen (i midten). Foto: Morten Pape
Efter næsten 42 år som selvstændig ejendomsmægler i Tørring giver Bendt Jensen nu ejerskabet videre til kollegerne i Horsens og Vejle. Han har dog ikke i sinde at gå på pension foreløbigt.
Annonce

Tørring: Fra årskiftet bliver EDC i Tørring en del af EDC Ejendomscentret A/S i Horsens og EDC Domus i Vejle. Bendt Jensen, der har været selvstændig EDC-mægler i Tørring i næsten 42 år har netop solgt sin forretning samt ejendommen på Torvegade i Tørring til sine kæde-kolleger Alex Mandrup Paulsen og Christian Højager Nielsen fra Horsens samt Johs Andersen fra Vejle.

Det nye ejerskab, der er delt ligelige mellem Horsens og Vejle, betyder dog ikke, at Bendt Jensen har i sinde at stoppe med at have sin faste gang og sit kontor hos EDC Tørring.

- Men det er rettidig omhu at sælge forretningen nu. Jeg er 66 år gammel, og på et tidspunkt skal jeg jo stoppe. Det bliver bare ikke lige nu. Jeg har i sinde at blive ved med at sælge ejendomme lige så længe helbreddet er til det, lyder det fra Bendt Jensen, der ser frem til i højere grad at kunne koncentrere sig om at sælge ejendomme og i mindre grad at stå for det administrative arbejde.

Bendt Jensen

Født i Vestjylland i 1953 , opvokset i Jelling, gift med Ulla og far til tre.

Udlært elektriker i 1975, men kom i 1977 i lære som mægler hos Oluf Degnboel i Vejle.

Blev udlært i 1980, men blev allerede 1. april 1978 kompagnon med Gunnar Lindskov på Tørring Ejendomskontor.

Kontoret blev i 1988 en del af EDC, og i 2000 trådte Gunnar Lindskov ud af forretningen.

Siden 2002 har Bendt Jensen ejet EDC i Hedensted. I 2017 overtog hans datter Marie-Louise Nørbo Eg halvdelen af filialen og pr. 1. januar 2020 bliver hun, som omtalt i fredagsavisen, ene-ejer i Hedensted.

Annonce

Rivende udvikling

At det netop blev kollegerne i Vejle og Horsens, der overtager EDC Tørring, ligger i følge Bendt Jensens lige til højrebenet på grund af byens geografiske placering mellem de to købstader. De nye ejere ser tilmed et kæmpe potentiale i Tørring.

- Udefra set er Tørring jo en by i rivende udvikling. Det skyldes i stor udstrækning motorvejen, men generelt ser vi en tendens til vækst i oplandsbyerne, hvor efterspørgslen efter boliger har været voksende de seneste fem til seks år. Oplandsbyerne bliver også så store, at de får et selvstændigt liv. Alle faciliteterne er i lokalsamfundet, og jeg tror, det overasker mange, at der f.eks. er sådan et fantastisk torv og handelscentrum i Tørring, lyder det fra Johs Andersen.

Udover EDC Vejle, Som Johs Andersen ejer sammen med Brian Bjerring Andersen driver han også EDC i Kolding, Fredericia, Børkop/Brejning samt i Bredballe - sidstnævnte med særligt fokus på liebhaveri. Alex Mandrup Paulsen har sammen med sin kompagnon Christian Højgaard Nielsen to EDC-butikker i Horsens samt butikker i Brædstrup, Juelsminde, Odder, Beder og Samsø. Pr. 1 januar får Horsens-mæglerne udover Tørring desuden del i ejerskabet af EDC i Ry og Skanderborg.

Både Johs Andersen og Alex Mandrup Paulsen ser en stor gevinst og synergi-effekt i at drive mange ejendoms-butikker sammen.

- For kunderne betyder det, at man får adgang til en langt større markedsføring, uden man giver køb på den lokale forankring. Samtidig er det blevet mere og mere komplekst at handle fast ejendom, der er kommet mere og mere lovgivning, GDPR, hvidvaskningsloven osv. Ved, at vi er så mange, har vi specialister til alle opgaver, lyder det fra Alex Mandrup Paulsen.

Annonce

Kontor bliver

På trods af det fælles ejerskab af Tørring-afdelingen og de gode synergi-effekter, der ligger i at have mange kontorer, afslår både Alex Mandrup og Johs Andersen dog muligheden for at slå deres forretninger sammen.

- Det er der ingen planer om. Vi har altid haft et godt samarbejde og driver vores forretning på samme måde, men det ligger ikke i kortene at smelte sammen, slår Johs Andersen fast.

Både han og Alex Mandrup understreger, at de med handlen har fremtidssikret kontoret i Tørring.

- For det første har vi købt bygningen, der parantes bemærket har en fænomenal placering, og for det andet kan det ikke lade sig gøre at drive en ejendomsmæglerforretning herude fra Horsens eller Vejle. Efter en periode, hvor tingene er blevet mere og mere digitaliserede, tror vi på, at tilgængeligheden og det fysiske møde kommer til at betyde mere og mere, lyder det fra Alex Mandrup Paulsen, der forventer at komme på kontoret i Tørring en gang om ugen.

Udover Bendt Jensen er der tre ejendomsmæglere og en sekretær ansat på kontoret. Størstedelen af Tørring-forretningens omsætning kommer fra salg af private boliger. Dem er der omkring 80 handler af om året. Hertil kommer en snes øvrige handler.

66-årige Bendt Jensen blev 1. april 1978 medejer af ejendomsmægler-forretningen i Tørring og har drevet den siden. Selvom han nu har solgt sin forretning har han ikke i sinde at stoppe med at sælge lokale ejendomme. Foto: Morten Pape
Alex Mandrup (tv) fra EDC i Horsens og Johannes Andersen (th) fra EDC i Vejle ser begge et stort potentiale i Tørring. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Annonce