Annonce
HH Elite

Efter tre gange ligadebut i Aarhus: To af de unge er i spil til 90-10-kamp mod verdensstjernerne fra Team Esbjerg

Sofie Simonsen kunne dårligt have ønsket sig en bedre debut i kvindeligaen, end den hun fik i nederlaget mod Aarhus United. Tre mål på tre forsøg - og tilmed nogle, der var med til at holde HH Elite inde i kampen. Foto: Ole Nielsen
Den lange skadeliste hos HH Elite blev ynglingespilleres chance i grundspillets sidste runde. Mandag tager holdet fat på slutspillet mod topholdet, Team Esbjerg, og selvom flere af seniorspillere forventes tilbage, er to af de unge fra Aarhus United-kampen i spil til truppen.

Horsens: Der var klare lysglimt i mørket, da HH Elite onsdag tabte en uskøn forestillingen mod Aarhus United 22-20, hvor angrebsspillet aldrig blev rigtig godt.

Dét især i de sidste fem minutter af første halvleg og i indledningen af den anden, hvor det - stik mod, hvad man kunne forvente - var aflastningsspillerne fra Horsens HK, der noterede sig for scoringer og hjalp holdet til endelig at slå hul på målbylden.

Med syv førsteholdsspillere fraværende var både de to hyppigste gæstespillere, Freja Hauge og Cecilie Lindved, og tre nye ansigter med: Astrid Fugl Borgsmidt, Maria Jensen og Sofie Simonsen.

Annonce

De to sidstnævnte stod for tre ud af fire HH Elite-scoringer i rap fra det 25. til det 31. spilleminut, og glæden var ikke til at tage fejl af. De unge ligadebutanter optrådte professionelt og spunsede hjem i forsvaret, men havde svært ved at tørre de brede smil af.

- Det var en mega fed oplevelse, for det er det, vi kæmper for. Bare at få lov at være med. At det også blev til scoringer er helt vildt. Det er en lettelse, der går gennem kroppen, og man bliver lidt stolt af sig selv, sagde Sofie Simonsen, der normalt spiller playmaker for Horsens HK, men var i hopla for førsteholdet på venstre fløj.

Tre scoringer på tre forsøg - og titlen som mest effektive HH'er i kampen. De to gange med lobbolde over målmanden.

- Jeg vidste, at hun har det med at hoppe tidligt, så jeg tænkte, at et lob ville være godt. Da det lykkedes den ene gang, prøvede jeg igen, sagde hun med et skævt smil.

De unge er rykket tættere på

Det er ingen hemmelighed, at U-spillerne fra moderklubben Horsens HK er rykket et skridt tættere på HH Elite, siden Jan Leslie kom til klubben i starten af sæsonen.

Noget, der har gjort afstanden til ligahåndbold betydeligt kortere for de lokale talenter. Hvis ikke i kampsammenhæng, så til træning, hvor de er fast inventar flere gange om ugen.

- Vi kan jo se og mærke, at det betaler sig med alle de timer, vi lægger i hallen. Det er en rar følelse. Siden Jan er kommet til klubben, føler jeg, at vi unge spillere bliver set lidt mere, sagde Sofie Simonsen, der vil være kommet endnu mere i Leslies kridthus ovenpå sin indsats i Aarhus.

Debutant Sofie Simonsen fik det endda også til at se godt ud. Afsæt fra venstrefløj og skruebold over Aarhus United målmanden, Louise Bak Jensen, af to omgange. Foto: Ole Nielsen.

Når HH Elite mandag tager hul på slutspillet mod Team Esbjerg er forventningen, at Maria Mose Vestergaard igen er klar til at spille på venstre fløj. Spørgsmålet er, hvor mange minutter, og uanset vil holdet skulle bruge en garderingen på positionen.

Her vil både Sofie Simonsen og Freja Hauge, der har været andetvalg på positionen i foråret, være i spil til at blive en del af kamptruppen.

HH Elite-Team Esbjerg

Oddsene bliver næppe hårdere, end når HH Elite mandag tager hul på slutspillet mod Team Esbjerg på BGI Akademiet Hornsyld.

To gange er Horsens-mandskabet blevet kørt ud af banen mod vestjyderne tidligere på sæsonen - med 34-21- og 22-33-nederlag, og selvom ambitionen er at drille modstanderne i slutspilspuljen, er cheftræneren også realistisk forud for kampen:

- Vi ved godt, at vi har fået bøllebank af dem to gange i streg. Men alt presset er på Esbjerg, og de ti procents chance, vi har, må vi forsøge at opsøge og se, om vi kan gøre større, siger Jan Leslie, der fortæller, at holdet har prioriteret fysisk træning og taktikmøder ovenpå et tæt afsluttende kampprogram i grundspillet.

Det store spørgsmål bliver, om det har været nok til at få nogle af de syv skadede førsteholdsspillere, der var fraværende i midtugen, klar igen.

- Ynglingespillerne har trænet med, så vi har kunne spille noget seks mod seks og få intensitet på. Jeg er egentlig meget fortrøstningsfuld, siger cheftræneren.

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce