Annonce
AC Horsens

Dygtige spillere gør det ikke alene: Her skal AC Horsens forbedre sig

AC Horsens' cheftræner Jens Berthel Askou drømmer om nyt kunstgræstæppe, så intensiteten til træningen kan blive højere. Arkivfoto: Morten Pape
Jens Berthel Askou har sat ekstra fokus på AC Horsens' træningsfaciliteter. Der er sat ting i værk såsom bedre styrketræningsforhold, men træningsbanerne skal også løftes yderligere, hvis det står til cheftræneren.

Horsens: For seks år siden, da Kent Nielsen var træner i AaB, kiggede han misundeligt mod Horsens, når talen faldt på træningsbaner og ikke mindst baner med kunstgræs. I det nordjyske havde man dårlig en enkelt bane, mens AC Horsens på Langmarksvej allerede havde to af slagsen.

Men udviklingen i fodbold-Danmark er gået stærkt de seneste år, og efter Jens Berthel Askous har sat sig i cheftrænerens stol, er der kommet fokus på AC Horsens' faciliteter.

- AC Horsens har været en klub i vækst på mange områder over de seneste år, men der er også punkter, som kan og skal forbedres, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Han har sat stor fokus på detaljerne. Man kan se det, når man kigger på AC Horsens' lokaler, hvor spillernes har deres gang. Der er blevet ryddet op, og simple ting som kridtstregerne på træningsbanen står nu snorlige, hvor de tidligere godt kunne slå et sving eller tre.

- Det er små ting og banale ting, som det er let at gøre noget ved. Hvis vi gerne vil være en professionel fodboldklub, skal vi også se professionelle ud, siger Jens Berthel Askou og lader forstå, at det er man ikke, hvis der flyder med affald fra McDonalds på træningsbanen eller kridtstregerne er afsat på slump uden at være målt korrekt op.

AC Horsens er i gang med at kigge på træningsfaciliteterne.

- Vi er kommet et stykke vej. Træningsbanen bliver plejet bedre nu. Den bliver heller ikke længere brugt til tilskuere, når der bliver spillet kampe på kunstgræsbanen ved siden af, siger Jens Berthel Askou.

Nyt kunstgræs

AC Horsens har også fået opgraderet styrketræningslokalet, og et nyt underlag på kunstgræsbanen står højt på cheftrænerens ønskeseddel.

- Det trænger til at blive skiftet. Jeg ved fra mine tidligere klubber, hvor meget den slags kan flytte. Bare det at få bedre styrketrænings-faciliteter, får spillerne til at være mere omhyggelige og flittige til at få styrketrænet ordentligt, siger cheftræneren.

- Jeg kender ikke udgiften til at lægge nyt kunstgræs på, men det koster måske en million kroner, men når man tænker på alle de træningstimer som vi selv, og alle ungdomsholdene har på banen, er det ikke voldsomt, siger Jens Berthel Askou.

- Men hvorfor er det vigtigt, når kampbanerne er dårlige på grund af vejret i flere perioder af turneringen?

- Moderne fodbold handler om at få mest mulig tempo og intensitet ind i spillet. Jo bedre du kan gøre det, desto mere kan du udvikle spillerne, så det kræver en god træningsbane. Hvis banen er dårlig, risikerer vi enten, at det ikke kan lade sig gøre at træne ordentligt, eller at vi får skader enten i form af overbelastning, eller som da Søren Reese trådte ned i et hul på vores træningsbane og fik et vrid i anklen, siger Jens Berthel Askou.

- Spillerne tjener forholdsvist mange penge, så det kan hurtigt blive dyrt, hvis de skal sidde ude i længere tid på grund af skader.

Annonce

Detaljerne flytter noget

- Det er en gammeldags tankegang at sige, at træningsbanernes tilstand ikke er så vigtigt. Jeg går op i alle detaljerne, og det er summen af alle de små detaljer, der forhåbentligt kan flytte os.

- Hvis vi ikke får styr på alle de små ting, som nogen vil kalde ikke vigtige, ender vi måske kun på 60 procent, selv om vi havde muligheden for at nå 90 procent, og som en mindre klub har vi endnu mindre råd til ikke at gå op den slags og få udnyttet vores fulde potentiale, siger Jens Berthel Askou.


Moderne fodbold handler om at få mest mulig tempo og intensitet ind i spillet. Jo bedre du kan gøre det, desto mere kan du udvikle spillerne, så det kræver en god træningsbane.

Jens Berthel Askou
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Odder

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce