Annonce
Læserbrev

DF'er: Bæredygtigt Landbrug laver charmeoffensiv - en besynderlig strøm af indlæg

Men hvorfor har man brug for sådan en kampagne? Måske fordi et stigende antal danskere bliver oplyst om og vender ryggen til de konventionelle produktionsmetoder, der med fortsat massiv EU- og statsstøtte finder sted i landet.
Annonce

Læserbrev: Sommertid er agurketid, og måske derfor har avisen været begunstiget af næsten daglige læserbreve fra Bæredygtigt Landbrug.

Emnerne har spændt vidt fra klima og vandkvalitet til, hvordan landbruget holder hånden under dansk økonomi og beskæftigelse.

En besynderlig strøm af indlæg, hvor man fisker efter sympati for bøndernes situation og arbejdsforhold, smukkest udtrykt i Flemming Fuglede Jørgensens læserbrev i Horsens Folkeblad 1. august.

Men hvorfor har man brug for sådan en kampagne?

Måske fordi et stigende antal danskere bliver oplyst om og vender ryggen til de konventionelle produktionsmetoder, der med fortsat massiv EU- og statsstøtte finder sted i landet.

Flere forbrugere vælger nu vegetarisk, og salget af økologiske varer stiger fortsat - selv Danish Crown har kastet sig over udvikling af plantebaserede produkter.

Imens bliver karavanen af grisetransporter på motorvejen mod Tyskland længere og længere.

I jagten på den sidste krone foretrækker man i landbruget at sende grisene på en rejse under kummerlige forhold for at få slagtet af lavt betalte tyske slagteriarbejdere, hvilket for nyligt har kostet 125 arbejdere jobbet i Horsens.

Længere rækker samfundssindet altså ikke. Husk det, når Bæredygtigt Landbrug ruller charmeoffensiven ud.

Anni Jakobsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

AC Horsens

Optimistisk angriber: Kjartan Finnbogason så de gamle AC Horsens-dyder

Annonce