Annonce
Debat

Det opleves, som at Familieretshuset belønner dårlig opførsel og bevidst konfliktsøgende adfærd

René Ørum. Arkivfoto: Klaus Madsen

Læserbrev: Når Familieretshuset skal behandle sager om bopæl og samvær i skilsmisseramte familier, hedder det sig jævnfør forældreansvarsloven, at der altid skal foretages en konkret og individuel vurdering af det enkelte barns behov.

Det bør altså være forventeligt, at der sagsbehandles ud fra dette, samt at en sagsbehandler fungerer fagligt og objektivt.

Virkeligheden er desværre en anden.

Annonce

Vi har igennem flere år erfaret, at et efterhånden meget stort antal samværsforældre, særligt fædre, har oplevet en sagsbehandling, der var alt andet end faglig og objektiv og altså ikke arbejdede ud fra gældende lovgivning.

Særligt én oplevelse går igen hos fædrene: At den anden forælder bevidst søger uenighed og at stille far i et negativt lys over for Familieretshuset.


Denne adfærd viser sig gang på gang at blive kategoriseret som konflikter i sagsbehandlingen, og konflikten får derefter direkte negativ indflydelse på beslutningen om barnets bopæl og barnets samvær med far.

René Ørum


Denne adfærd viser sig gang på gang at blive kategoriseret som konflikter i sagsbehandlingen, og konflikten får derefter direkte negativ indflydelse på beslutningen om barnets bopæl og barnets samvær med far.

Det opleves, som at Familieretshuset belønner dårlig opførsel og bevidst konfliktsøgende adfærd.

Men hvordan kan dette lade sig gøre med tanke på føromtalte, jævnfør lovgivningen?

En af hovedårsagerne, til at dette kan lade sig gøre, er den politiske aftale om ét samlet familieretligt system. Denne aftale blev indgået 27. marts 2018 af samtlige af Folketingets daværende partier og er aftalen bag det nye familieretlige system fra april 2019.

Af aftalen fremgår det bl.a., at der fra politisk side ikke ønskes at understøtte mulighederne for et ligeværdigt forældreskab, hvis forældrene er i konflikt: "(...) de muligheder, der skabes for at understøtte det ligeværdige forælderskab, er rettet mod forældre, der kan samarbejde til barnets bedste. Partierne ønsker således ikke at skabe situationer, hvor konfliktende forældre i gult spor og forældre i rødt spor har systemets opbakning til deleordninger, altså 7/7- eller 6/8-ordning, delt bopæl m.v."

Der foregår udbredt systematiske overgreb mod børn og primært fædre. Dette kan ikke og bør ikke finde sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce