Annonce
HH Elite

De betaler håndboldfesten i Horsens

Jørgen Møller (tv) og Henning Jørgensen sammen med konerne Lone Møller og Lise Jørgensen. Foto: Charlotte Adsbøl.
Lise og Henning Jørgensen betaler et par millioner kroner om året for, at Horsens kan have ligahåndbold.

Horsens: Der var håndboldjubel i Horsens, da HH Elite tirsdag 7. april fik besked om, at ligaholdet havde reddet sig fra nedrykning og var klar til endnu en sæson i ligaen for første gang i 10 år.

Cheftræner Lars Frederiksen gik i gang med at sammensætte truppen til næste sæson. Han hentede syv nye spillere til klubben.

Men hvordan kunne HH Elite forstærke sig med syv nye spillere på et tidspunkt, da sponsorer var lukningstruet eller meldte fra, og de fleste klubber var usikre på grund af coronaén?

Forklaringen er enkel.

Ægteparret Lise og Henning Jørgensen har valgt at støtte håndbolden i Horsens. De er direktører og medejere af Badelementer i Horsens, og de betaler hvert år halvdelen af de fire millioner kroner, som udgør spillerbudgettet i HH Elite.

Det hele startede en lørdag morgen. Henning Jørgensen sad og læste Horsens Folkeblad. Hans kone Lise har spillet 2. divisionshåndbold i Skive og Vejle.

De fik en idé. De ville støtte håndbolden i Horsens.

- Jeg kendte ikke Jørgen Møller, men kunne se et billede af ham i avisen. Jeg ringede til ham og sagde, at Lise og jeg gerne ville hjælpe med at skabe et godt håndboldhold i Horsens, fortæller Henning Jørgensen.

I juni 2017 skød han 500.000 kroner ind i HH Elite, hvor Jørgen Møller også var gået ind med 500.000 kr.

- Jeg var klar over, at der skulle mange penge til for at skabe et ligahold i Horsens igen. Det ville vi gerne hjælpe Jørgen Møller med, forklarer han.

De fire ejere af HH Elite

Henning Jørgensen, 64 år

Direktør og medejer af Badelementer

Tidligere indehaver af EJ Badekabiner

Lise Jørgensen

Direktør og medejer af Badelementer

Har spillet divisionshåndbold i Skive og Vejle

Gift med Henning Jørgensen i 1999

Fire børn og seks børnebørn tilsammen.

Jørgen Møller, 62

Tidligere direktør for it-virksomheden EG i Aarhus

Tidligere håndboldspiller i Vidar Sønderborg og Ulkebøl

Direktør i HH Elite

Lone Møller, 62

Gift med Jørgen Møller

To børn, fire børnebørn

Tidligere målmand i AIK Odense, Ulkebøl, Sønderborg og Vestbyens HK.

Arbejdede for BB Electronic fra 1994 til 2015.

Dårligt efterår

Kurven har været støt opadgående, siden de gik ind i HH Elite, men det har bestemt ikke kun været en dans på roser.

- Vi var bestemt ikke tilfreds med efterårssæsonen 2019, understreger han. Det var frustrerende at se på, lige bortset fra sejren over Skanderborg.

- Vi startede godt med en god kamp i Aarhus, men det blev værre og værre. Efter nederlaget i Randers gik det helt galt. Vi kunne se, at det ikke kom til at gå. Som klub-ejere måtte vi tage beslutningen. Henrik Okkerstrøm havde gjort det godt i 1. division, men han havde ikke tilstrækkeligt i værktøjkassen til at styre holdet i ligaen. Der var brug for at skifte gear. Vi var nødt til at gøre noget, og vi var enige om, at vi skulle skifte træner.

- Det var ikke nogen let beslutning, for vi vidste jo ikke, om vi kunne finde en ny træner, der kunne løse problemet. Vi ønskede en træner, der ikke kom og forlangte 10 nye spillere. Han måtte overtage holdet, som det var.

- Vi fik flere henvendelser fra emner, der havde et langt og flot cv, også længere end Lars Frederiksen, men vi blev straks overbevist om, at han var den rigtige. Han var klar til at overtage holdet, som det var, og hans eneste klausul var, at han kunne komme ud af kontrakten på to et halvt år, hvis vi rykkede ud igen. Det var helt fair.

- Hvis vi rykkede ud, ville vi hurtigt op igen med en trup uden nedskæringer. Vi mente, at truppen var god nok, men det er lidt underligt at sidde her bagefter og være reddet, fordi vi slog de danske mestre fra Team Esbjerg, siger Henning Jørgensen. Lars Frederiksen formåede at banke selvtillid ind i holdet, og han viste os hurtigt, at han var den rette mand til trænerposten. Han sagde allerede fra starten, at vi ikke kom til at spille seværdig håndbold. Det har været meget lange angreb, men det har hele tiden været målet at overleve, og det gjorde vi.

- Det er et stort spring fra 1. division til ligaen, også for trænerne. Der stilles helt andre krav som ligatræner, siger Henning Jørgensen.

Jørgen Møller var manden, der hentede oplysninger om Lars Frederiksen, og han kunne ikke være i tvivl efter at have været rundt blandt sine rådgivere.

- Problemet for spillerne var, at de spillede under et stort pres. Det var årsagen til, at vi tabte bundkampen i Skanderborg, mens vi kunne vinde over Silkeborg og Esbjerg, da ingen regnede med os, siger Jørgen Møller.

- Vi har set stort set alle kampe, men desværre var vi på ferie, da vi vandt i Silkeborg, siger Lise Jørgensen. Vi var heller ikke med i Nykøbing Falster, men ellers så vi de øvrige kampe.

Den sidste kamp i Nykøbing Falster blev spillet 4. marts. De tre sidste runder blev ikke spillet, men HH Elite måtte vente en måned på det endelige svar om, at Horsens havde klaret frisag i ligaen.

Annonce

Forstærkninger

Lise og Henning Jørgensen var garanter for, at Lars Frederiksen kunne gå ud og finde forstærkninger.

- Det foregår på den måde, at Lars Frederiksen får et budget, som han skal overholde, men i modsætning til mange trænere kom han ikke og sagde "Jeg skal bruge flere penge." Tværtimod. Han ønskede ikke, at vi skulle bruge spiller på en stjernespiller. Han troede ikke på, at det ville gavne holdet, fortæller Henning Jørgensen.

Lars Frederiksen har hentet syv nye spillere til klubben.

- Min viden om håndbold er ikke god nok til, at jeg kender spillerne, men det ser lovende ud. Spillerne er lidt ældre end dem, vi havde. Vi får god erfaring på holdet, og jeg har tillid til, at Lars Frederiksen har valgt de rigtige spillere til vort hold. Målet er, at vi får en god klub med en god historik.

Jørgen Møller og HH Elite satser på, at HH skal blive "best of the rest".

Der er fem stærke hold i ligaen og tre oplagte bundhold. De øvrige fem er midterhold, og det ligner en kamp om placeringerne fra nummer syv til nr. 10.

- Hvis det holder stik, er jeg meget tilfreds. Vi er ydmyge. Vi kommer aldrig til at måle os med Odense, Esbjerg og København, men hvis vi bliver midterhold ligesom for 10 år siden, er det fint, siger Henning Jørgensen. Jeg håber, vi får et godt, stabilt hold, som kan spille gode kampe mod de bedste hold. Det er spillere, der passer til konceptet, og det er vigtigt, vi har en god, erfaren grundstamme. De nye spillere er vant til at spille for topprofessionelle klubber.

De syv nye er Stephanie Andersen, Celine Holst Elkjær, Susanne Madsen, Maria Mose Vestergaard, Anne-Sofie Filtenborg, Trine Knudsen og Julie Gantzel.

- Lars Frederiksen kender alle de nye spillere, og han kender hele ligaen, mens hans hjælpetræner Ronni Boy kender de unge spillere, siger Jørgen Møller.

- Vi har skiftet lidt for meget ud efter min smag. Jeg håber, vi kan holde på de fleste spillere lige nu, og vi vil gerne allerede inden jul forhandle nye kontrakter med bl.a. vore to svenske landsholdsspillere, siger Jørgen Møller.

Jørgen Møller er ulønnet direktør i HH Elite. Foto: Charlotte Adsbøl.
Annonce

Fremtiden

Lise Jørgensen er 63, Henning Jørgensen er 64 år, og folk spørger: Hvad gør HH Elite, når de ikke er med længere?

- Vi holder jo ikke evigt, men målet er, at HH Elite skal kunne klare sig selv på længere sigt, men vi får gode reaktioner fra sponsorerne. De roser vores måde at køre klubben på, siger Henning Jørgensen.

Annonce
Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Radikale har fravalgt Socialdemokratiet i valgforbund: Det er et demokratisk problem, at S har så stor magt

Erhverv For abonnenter

Bekymrede beboere i sydbyen: Hvad er en lokalplan egentlig værd, hvis man kan dispensere fra den uden hæmninger?

Kultur

Ny modstrømsbusrute efter kanoturen er et hit: Men der mangler en medstrømsbus, så man bedre kan opdele sejlturen

Horsens

16-årig og 17-årig anholdt: Højlydt, frembrusende og råbte 'politivold' efter betjente

Sport

Fornem OL-start for Anne-Marie Rindom

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Kultur

28-årig horsensianer har tit været gæst til musical: Nu går han på scenen som en skræmt løve

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sport

Mixeddouble var tæt på at slå top-par: Horsensiansk badmintonspiller så godt som ude af OL

Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Horsens

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce