Annonce
Hedensted

Coronaen presser skoler og daginstitutioner til det yderste

Der har været konstateret coronatilfælde på fire lokale skoler i løbet af de seneste 14 dage, men smitten er ikke sket på skolerne. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fire lokale skoler og to daginstitutioner har i løbet af de seneste 14 dage haft enkelt-tilfælde af coronasmitte. Da mange medarbejdere bliver karantæneramt, er der stort pres på vikarer.

Hedensted: Mens Hedensted Kommune i foråret var stort set forskånet for corona-smittetilfælde på skoler og i daginstitutioner, har der efter sommerferien, og særligt de seneste 14 dage, tegnet sig et helt andet billede.

I løbet af de seneste to uger er hhv. et barn eller en medarbejder på fire forskellige skoler og i to forskellige daginstitutioner blevet testet positiv for covid-19, og selvom det ingen af stederne har spredt sig til kolleger og klassekammerater, sætter det læringsområdet under pres.

- Vi har kaldt en del ekstra personale ind de seneste uger, men vi er pressede på det her, både på dagtilbud og i skoler. Det bliver ikke bedre af, at vi nu går vinteren i møde. Lige så snart man har symptomer på influenza, skal man blive hjemme og testes, og det kan der godt gå nogle dage med, da der også er pres på testsystemet, siger chef for læring i Hedensted Kommune, Marianne Berthelsen.

Annonce

Det er lige nu et krav fra Undervisningsministeriet, at undervisningen foregår på almindelig vis, men hvis situationen eskalerer yderligere, kan det blive svært at opretholde, vurderer Marianne Berthelsen.

- Det er lykkedes ind til videre, men bliver vi mere pressede, end vi er nu, så tænker jeg, at regeringen sandsynligvis gør noget. Det er jo ikke kun i Hedensted Kommune, det er svært, siger hun.

Berørte får direkte besked

Hedensted Kommune har en klar drejebog for, hvordan coronatilfælde skal håndteres, alligevel vil man opleve forskelle fra skole til skole eller institution til institution, når der bliver indrapporteret en positiv coronatest.

Smittetilfælde efter sommerferien

Skjoldskolen: En medarbejder

Daugaard Skole: En medarbejder

Løsning Skole: En elev

Hedensted Skole: En elev

Stjernevejsskolen: En elev

Dagtilbud i Ølsted: En medarbejder

Dagtilbud i Juelsminde: En medarbejder

Stjerneskuddet i Løsning: Et barn

Dagtilbud i Lille Dalby: En medarbejder

Østerled i Hedensted: Et barn

- Det første, vi gør, er at sætte en smitteopsporing i gang. Vi skal finde ud af, hvem den smittede har været i tæt kontakt med i løbet af de seneste 48 timer. Tæt kontakt er defineret som mindre end en meters afstand i mindst 15 minutter. De personer skal gå i hjemmeisolation, og så skal de testes på fjerde- og sjettedagen. De må komme i skole eller institution igen efter den første negative test, siger Marianne Berthelsen.

Personer, der er nære kontakter, får direkte besked, og det samme gør forældrene til de børn, som enten går i klasse eller på stue med en smittet.

- Hvis de ikke er nære kontakter, men fx klassekammerater, skal de også blive hjemme, indtil de har fået lavet en negativ test. Vi kan ikke forlange, at børn bliver testet, men vi kan opfordre til det, og så må vi stole på, at det bliver gjort. Hvis forældrene ikke ønsker, at deres børn skal testes, skal børnene blive hjemme i minimum syv dage, siger Marianne Berthelsen.


Vi giver altid besked, når et barn eller en medarbejder på en skole eller en institution, er blevet testet positiv. Det gør vi til gengæld ikke, når det drejer sig om en forældre eller en ægtefælle, for det må vi ikke. Det tilhører privatlivets fred.

Marianne Berthelsen


Annonce

Ingen smittespredning på skoler

Styrelsen for Patientsikkerhed har indskærpet, at der er et stort pres på testsystemet, og at man skal sørge for kun at sende de elever og lærere hjem, der er i en fast sammenhæng med de smittede. De anbefaler altså, at man ikke længere sender hele årgange hjem, som det tidligere mange steder var kutyme, når en skoleelev var blevet testet positiv med covid-19.

- Det gør vi derfor kun, hvis der har været undervisning på tværs af klasserne, for eksempel i forbindelse med valgfag eller idræt, siger Marianne Berthelsen.

Hun glæder sig over, at det indtil videre er lykkedes at undgå smittespredning ude på skolerne og i institutionerne og roser både medarbejdere, børn og forældre for at tage et stort ansvar og følge reglerne.

I hele Hedensted Kommune er der i løbet af de seneste syv dage registreret 54 nye smittede. Det giver et incidenstal på 116.

Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce