Annonce
Horsens

Borgerforslag om Nørrestrand afvist - politikerne vil fremadrettet skrotte fysiske underskrifter

Borgerforslaget vil, hvis det bliver vedtaget, i første omgang forhindre byggeriet af Karen Jeppe Gruppes spejderhus på denne placering syd for Nordre Strandvej. Lokalplanforslaget for spejderhuset er lige nu i offentlig høring. Foto: Karen Jeppe Gruppe
Borgerforslaget om byggeri syd for Nordre Strandvej kan endnu ikke behandles i byrådet. Nye borgerforslag skal fremover kun kunne underskrives digitalt via kommunens hjemmeside.

Horsens: Et meget omtalt borgerforslag, der har til formål at forhindre alt byggeri syd for Nordre Strandvej lige uden for Horsens, herunder et planlagt spejderhus, blev mandag som ventet afvist af økonomi- og erhvervsudvalget.

Folkebladet har tidligere fortalt, at Horsens Kommunes administration ikke har kunnet finde 2000 gyldige underskrifter (som er kravet) blandt de cirka 2100, der er afleveret, og det tog økonomi- og erhvervsudvalget til efterretning, fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

- Vi blev orienteret om, at der i den pågældende sag ikke er fundet 2000 underskrifter, og derfor kan vi naturligvis ikke sende sagen videre til byrådet. Jeg ved, at der er kommet nogle flere underskrifter ind i løbet af mandagen, men de er jo ikke blevet verificeret, siger han.

Annonce

Økonomi- og erhvervsudvalget blev orienteret om sagen, fordi borgerne bag borgerforslaget har brug for og ret til et svar, lyder det fra borgmesteren.

Slut med fysiske underskrifter

På mødet vedtog politikerne også, at borgere fremover kun vil kunne støtte et borgerforslag med NemID via kommunens digitale platform - med mindre man er specifikt fritaget for det. Det vil altså være slut med at aflevere en fysisk underskrift på et borgerforslag.

Peter Sørensen understreger, at det kun vil gælde fremadrettet. Det rammer altså ikke borgerforslaget om Nørrestrand og de øvrige borgerforslag, der ligger i systemet.

- Man kan selvfølgelig ikke gøre det med tilbagevirkende kraft. Jeg forventer da, at borgerforslaget om Nørrestrand vil blive præsenteret for byrådet, når der er 2000 godkendte underskrifter, men jeg tror ikke, at det kan nås til næste byrådsmøde, siger Peter Sørensen.

Gruppeformand Martin Ravn (V) har meldt ud, at Venstre vil støtte borgerforslaget, og han håber, at de sidste underskrifter kan nå at blive verificeret inden næste byrådsmøde 31. maj.

Ifølge administrationen ligger der nu 1897 verificerede underskrifter. Dog er der ifølge administrationen udfordringer med flere hundrede underskrifter, fordi man ikke er sikker på, at underskriverne er blevet informeret godt nok om indholdet af borgerforslaget.

Annonce

Besværligt for alle

Administrationen har i de seneste to måneder brugt uforholdsmæssigt lang tid på at verificere underskrifterne i Nørrestrand-borgerforslaget, mener Peter Sørensen.

- Den her sag har vist, at det er for besværligt for alle med fysiske underskrifter. Der er personer under 18 år, og personer, der ikke er bosat i kommunen, der har skrevet under, og jeg og andre politikere har fået mails fra borgere, der ønsker at trække deres underskrift tilbage, fordi de føler, at de ikke reelt har skrevet under på det, der blev talt om, siger han.

- Jeg ved godt, at der er nogle, der kritiserer det nuværende digitale system. Hvis det giver mening at implementere et nyt system, må vi se på det, men tilbagemeldingen til mig er, at der har været tekniske udfordringer, men at systemet virker, siger Peter Sørensen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Endelig besked om studiestart: Flere vil i gang med en uddannelse på VIA i Horsens end sidste år

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Hvad er der dog galt med Esbjerg?

Sport

Drachmann ikke med til Amager

Sport

Thor Lange: AC Horsens er favorit på Amager

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Net over havnebad endte som fuglefælde

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hedensted

Se video: Kænguru løs i Løsning - efterlyser ejer

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Sport

Johanne Svendsen kom hjem til Vejle og slog professionel ukrainer

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Odder

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

Annonce