Annonce
HH Elite

Bombe i HH Elite - efter blot tre ligakampe: Fyrer Lars Frederiksen og henter garvet toptræner ind som erstatning

Jan Leslie som cheftræner for Ribe-Esbjerg i 2017. Han har tidligere også stået i spidsen for Randers HK, med hvem han vandt et dansk mesterskab og EHF Cup og senest den storsatsende russiske klub CSKA Moskva. Arkivfoto: Ole Nielsen
Svingende individuelle præstationer, uskarpt angrebsspil og et pointfacit på et rundt nul efter tre ligakampe har ikke været godt nok for ledelsen i HH Elite, der fredag har givet cheftræner Lars Frederiksen sparket.

Horsens: Ovenpå tre klare nederlag i de første tre runder i kvindeligaen har ledelsen i HH Elite fredag givet cheftræner Lars Frederiksen sparket.

Det sker efter, at en på papiret ellers forstærket HH-trup i premieren overraskende tabte hjemme til Ajax København 21-27, dernæst 30-23 til topholdet Herning-Ikast og senest var langt fra point i 21-26-nederlaget mod Randers HK.

Som avisen onsdag kunne berette fra Forum Horsens, var der efter Randers-kampen yderst trykkede miner hos både HH Elites trænerstab og blandt spillerne, der efter slutfløjt brugte på den gode side af 20 minutter i bag den lukkede dør til omklædningsrummet - og derefter var hurtige til at forlade arenaen.

Annonce

Torsdag var planen så at holde - hvis ikke krisemøde, så i hvert fald - en gedigen alvorssnak, lød meldingen fra Lars Frederiksen, der efter kampen fortalte, at han havde bedt spillerne hver især møde op til træning med forslag til, hvordan spillet kunne forbedres.

Så sent som onsdag var der anledning til panderynker hos den nu tidligere HH Elite-træner Lars Frederiksen, der så sit hold tabe 21-26 til ligarivalerne fra Randers HK. En kamp, der igen viste et HH-hold langt under det forventede niveau. Foto: Morten Pape

Hvad der nåede at komme på bordet på det møde, står hen i det uvisse. Sikkert er det dog, at det ikke bliver Lars Frederiksen, der får mulighed for at vende formkurven for HH Elite.

Garvet toptræner overtager tøjlerne

I en pressemeddelse annoncerer HH Elites direktør Jørgen Møller, at det bliver den tidligere DM- og EHF Cup-vinder Jan Leslie, som overtager cheftrænerposten i klubben.

Han har senest været ansat i den storsatsende russiske klub CSKA Moskva, hvor han under kontroversielle forhold blev fyret i vinters.

Jan Leslie vil desuden være kendt at mange danske håndboldfans fra sin tid i henholdsvis Ribe-Esbjerg HH og særligt Randers HK, som han ad flere omgange hentede medaljer med.

Jørgen Møller fortæller, at fyringen sker med baggrund i manglende resultater; da bestyrelsens forventning var at stå med fire point efter de tre første kampe.

- Der er fantastisk meget individuel kvalitet i truppen. Men holdet? Vi har kun set én rigtig god halvleg i Ikast, og bundniveauet har simpelthen været for lavt. Der bliver slået op i banen, og det er det stik modsatte, Jan Leslie kommer ind og står for, siger direktøren, som omtaler den nye træner som en af de fem bedste i Europa.

Han takker i samme ombæring Lars Frederiksen for sin tid i klubben.

- Lars kom til os, da vi var i en meget, meget svær situation. Han reddede os fra nedrykning og har løftet os ved at bringe nye spillere til. HH Elite blevet noget, men snakker om i byen, og det skal Lars have stor kredit for, siger Jørgen Møller.

Lars Frederiksen underskrev i december 2020 en ny treårig kontrakt med HH Elite, som nu vil skulle forhandle en fratrædelsesordning på plads med den tidligere Kolding IF og Team Esbjerg-træner.

Annonce

Leslie får vanskelig start

Med nul point på kontoen, en foreløbig ligamålscore på 65-83 og spil på banen, der mildest talt lader meget tilbage at ønske, står den nye cheftræner overfor en stor opgave i Horsens.

Den bliver ikke mindre af, at HH Elite i den kommende ligakamp står overfor en vanskelig udebanetur til Nykøbing-Falster, hvor man møder sidste sæsons nummer seks.

Jan Leslie

2000-02: Mors/Thy Håndbold, herrer

2002-06: Team Esbjerg, kvinder

2006-07: Aalborg DH, kvinder

2007-09: Skjern Håndbold, herrer

2009-14: Randers HK, kvinder

2014-17: Rostov DON, kvinder

2017-18: Ribe-Esbjerg, kvinder

2019-21: CSKA Moskva, kvinder

Jan Leslie har blandt andet vundet DM og EHF Cup'en i løbet af sin tid i Randers HK og har undervejs i trænerkarrieren stået i 14 finaler og vundet i alt otte titler.

Han blevet senest fyret i CSKA Moskva efter kontroversielle omstændigheder, hvor der var uenighed om validiteten bag fyringen.

Derefter venter to formentlig endnu sværere opgør mod Viborg HK hjemme og Odense Håndbold på udebane, inden HH Elite har 11 dages kamppause, hvor der bliver tid til at arbejde med spillet på træningsbanen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce