Annonce
HH Elite

Bombe i HH Elite - efter blot tre ligakampe: Fyrer Lars Frederiksen og henter garvet toptræner ind som erstatning

Jan Leslie som cheftræner for Ribe-Esbjerg i 2017. Han har tidligere også stået i spidsen for Randers HK, med hvem han vandt et dansk mesterskab og EHF Cup og senest den storsatsende russiske klub CSKA Moskva. Arkivfoto: Ole Nielsen
Svingende individuelle præstationer, uskarpt angrebsspil og et pointfacit på et rundt nul efter tre ligakampe har ikke været godt nok for ledelsen i HH Elite, der fredag har givet cheftræner Lars Frederiksen sparket.

Horsens: Ovenpå tre klare nederlag i de første tre runder i kvindeligaen har ledelsen i HH Elite fredag givet cheftræner Lars Frederiksen sparket.

Det sker efter, at en på papiret ellers forstærket HH-trup i premieren overraskende tabte hjemme til Ajax København 21-27, dernæst 30-23 til topholdet Herning-Ikast og senest var langt fra point i 21-26-nederlaget mod Randers HK.

Som avisen onsdag kunne berette fra Forum Horsens, var der efter Randers-kampen yderst trykkede miner hos både HH Elites trænerstab og blandt spillerne, der efter slutfløjt brugte på den gode side af 20 minutter i bag den lukkede dør til omklædningsrummet - og derefter var hurtige til at forlade arenaen.

Annonce

Torsdag var planen så at holde - hvis ikke krisemøde, så i hvert fald - en gedigen alvorssnak, lød meldingen fra Lars Frederiksen, der efter kampen fortalte, at han havde bedt spillerne hver især møde op til træning med forslag til, hvordan spillet kunne forbedres.

Så sent som onsdag var der anledning til panderynker hos den nu tidligere HH Elite-træner Lars Frederiksen, der så sit hold tabe 21-26 til ligarivalerne fra Randers HK. En kamp, der igen viste et HH-hold langt under det forventede niveau. Foto: Morten Pape

Hvad der nåede at komme på bordet på det møde, står hen i det uvisse. Sikkert er det dog, at det ikke bliver Lars Frederiksen, der får mulighed for at vende formkurven for HH Elite.

Garvet toptræner overtager tøjlerne

I en pressemeddelse annoncerer HH Elites direktør Jørgen Møller, at det bliver den tidligere DM- og EHF Cup-vinder Jan Leslie, som overtager cheftrænerposten i klubben.

Han har senest været ansat i den storsatsende russiske klub CSKA Moskva, hvor han under kontroversielle forhold blev fyret i vinters.

Jan Leslie vil desuden være kendt at mange danske håndboldfans fra sin tid i henholdsvis Ribe-Esbjerg HH og særligt Randers HK, som han ad flere omgange hentede medaljer med.

Jørgen Møller fortæller, at fyringen sker med baggrund i manglende resultater; da bestyrelsens forventning var at stå med fire point efter de tre første kampe.

- Der er fantastisk meget individuel kvalitet i truppen. Men holdet? Vi har kun set én rigtig god halvleg i Ikast, og bundniveauet har simpelthen været for lavt. Der bliver slået op i banen, og det er det stik modsatte, Jan Leslie kommer ind og står for, siger direktøren, som omtaler den nye træner som en af de fem bedste i Europa.

Han takker i samme ombæring Lars Frederiksen for sin tid i klubben.

- Lars kom til os, da vi var i en meget, meget svær situation. Han reddede os fra nedrykning og har løftet os ved at bringe nye spillere til. HH Elite blevet noget, men snakker om i byen, og det skal Lars have stor kredit for, siger Jørgen Møller.

Lars Frederiksen underskrev i december 2020 en ny treårig kontrakt med HH Elite, som nu vil skulle forhandle en fratrædelsesordning på plads med den tidligere Kolding IF og Team Esbjerg-træner.

Annonce

Leslie får vanskelig start

Med nul point på kontoen, en foreløbig ligamålscore på 65-83 og spil på banen, der mildest talt lader meget tilbage at ønske, står den nye cheftræner overfor en stor opgave i Horsens.

Den bliver ikke mindre af, at HH Elite i den kommende ligakamp står overfor en vanskelig udebanetur til Nykøbing-Falster, hvor man møder sidste sæsons nummer seks.

Jan Leslie

2000-02: Mors/Thy Håndbold, herrer

2002-06: Team Esbjerg, kvinder

2006-07: Aalborg DH, kvinder

2007-09: Skjern Håndbold, herrer

2009-14: Randers HK, kvinder

2014-17: Rostov DON, kvinder

2017-18: Ribe-Esbjerg, kvinder

2019-21: CSKA Moskva, kvinder

Jan Leslie har blandt andet vundet DM og EHF Cup'en i løbet af sin tid i Randers HK og har undervejs i trænerkarrieren stået i 14 finaler og vundet i alt otte titler.

Han blevet senest fyret i CSKA Moskva efter kontroversielle omstændigheder, hvor der var uenighed om validiteten bag fyringen.

Derefter venter to formentlig endnu sværere opgør mod Viborg HK hjemme og Odense Håndbold på udebane, inden HH Elite har 11 dages kamppause, hvor der bliver tid til at arbejde med spillet på træningsbanen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce