Annonce
Østjylland

Boligpriser fortsætter himmelflugt i Aarhus mens resten af landet dykker

Det kan være en fordel at sælge sit hus nu, da huspriserne er steget det seneste år i Aarhus. Det gælder også priserne på ejerlejligheder. Foto: Axel Schütt
Række- og parcelhuse er steget med 5,6 procent i Aarhus på et år. Ejerlejligheder i Aarhus er også steget, mens andre storbyer i landet oplever fald eller mindre stigninger.

AARHUS: Århusianske boligejere kan godt finde sommersmilet frem.

Nye kvartalstal viser, at de århusianske række- og parcelhuse og ejerligheder i den grad stiger. Tal for første kvartal 2019 fra Finans Danmark fortæller, at priserne på række- og parcelhuse i Aarhus er steget med 5,6 procent, og at ejerlejlighederne i Aarhus er steget med 2,1 procent i løbet af et år, når man sammenligner med priserne fra første kvartal 2018.

Aarhus’ positive udvikling betyder, at Smilets By er godt over gennemsnittet for resten af landet, som ligger på en stigning på en procent i forhold til første kvartal 2018 - for både række- og parcelhuse samt ejerlejligheder.

Sammenligner man boligprisstigningerne i Aarhus fra 2018-2019 med de stigninger, Aarhus bød på fra 2017-2018, er stigningerne næsten dobbelt så høje som 2018-2019. I 2017-2018 oplevede Aarhus stigninger på 1,1 procent på ejerlejligheder og 3,4 procent på husene.

Aarhus rykker fra andre byer

Mens boligpriserne fortsætter op, er andre storbyer rundt omkring i landet begyndt at se en stagnering eller et mindre fald i boligpriser.

Kigger man på Jylland, har Aalborg oplevet et fald på 6,6 procent i lejlighedspriser og en mindre stigning på 0,8 procent i række- og parcelhuse. I Herning er række- og parcelhuspriserne faldet med 6,2 procent og lejlighedspriser med 5 procent. Vender man blikket mod København, ser man også her et fald i boligpriserne. Række- og parcelhusene er faldet med 1,1 procent i pris fra 2018 til 2019 og lejligheder er faldet med 0,9 procent i pris i forhold til sidste år.

- Udviklingen på boligpriser i Aarhus er egentligt bemærkelsesværdig. I de fleste større byer i resten af landet oplevede man i 2017-2018 en langt mindre stigning i boligpriser i forhold til de foregående år, siger Sebastian Beres fra ejendomsmæglerfirmaet Brikk.

- Mens denne nedadgående tendens er fortsat i de fleste større byer i 2018-2019, hvor priserne er stagnerende, eller hvor man har oplevet små fald, har Aarhus altså set en vækst på næsten 100 procent i forhold til sidste år i boligprisstigninger. Mange havde forudset, at udviklingen i Aarhus ville følge samme tendens som København, men det er altså ikke sket. Det var også forudset, at de mange nybyggerier ville presse priserne på ældre boliger ned, men det virker heller ikke til at være sket. Mange, i både Danmark og udlandet, har fået øjnene op for, hvor attraktiv Aarhus er. Det forhold kan være med til at fastholde lignende prisstigninger ind i 2020 også, siger Sebastian Brikk.

Annonce
Horsens For abonnenter

DSB efter skrottet plan for Godsbanekvarteret: Vi vil snarest muligt i dialog med kommunen om de skrappere krav

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny ejer vendte årelangt minus til massivt plus: Nu skal fabrikken på Islandsvej udvides

Erhverv For abonnenter

Michael T. Mortensen har købt historisk erhvervsgrund på godt 50.000 kvm: Vil ikke afvise boligprojekt på sigt

Hedensted

Broudskiftning på havnen er kommet fra land efter forsinkelse: Tømmeret hang fast i Suezkanalen

Horsens

Det kunne være gået rigtig galt: Flere bilister drønede ind i tabt cykel på E45

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Ugens regnskaber: Eggert scorede bedre bundlinje, og entreprenør fik det bedste resultat i årevis

Horsens For abonnenter

Fælles spiseareal, tv-stue og spa for seniorer: Nyskabende bofællesskab på vej i Blumersgade

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Horsens

29-årigs mærkelige opførsel fik politiet til stoppe ham: Rygsækken var fuld af ulovligheder

Horsens For abonnenter

Om vinteren kan de stå på skøjter i haven og indkørslen, men det er mod deres vilje: Overfladevand volder store problemer på Egebjergvej

Hedensted

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Annonce