Annonce
Østjylland

Boligpriser fortsætter himmelflugt i Aarhus mens resten af landet dykker

Det kan være en fordel at sælge sit hus nu, da huspriserne er steget det seneste år i Aarhus. Det gælder også priserne på ejerlejligheder. Foto: Axel Schütt
Række- og parcelhuse er steget med 5,6 procent i Aarhus på et år. Ejerlejligheder i Aarhus er også steget, mens andre storbyer i landet oplever fald eller mindre stigninger.

AARHUS: Århusianske boligejere kan godt finde sommersmilet frem.

Nye kvartalstal viser, at de århusianske række- og parcelhuse og ejerligheder i den grad stiger. Tal for første kvartal 2019 fra Finans Danmark fortæller, at priserne på række- og parcelhuse i Aarhus er steget med 5,6 procent, og at ejerlejlighederne i Aarhus er steget med 2,1 procent i løbet af et år, når man sammenligner med priserne fra første kvartal 2018.

Aarhus’ positive udvikling betyder, at Smilets By er godt over gennemsnittet for resten af landet, som ligger på en stigning på en procent i forhold til første kvartal 2018 - for både række- og parcelhuse samt ejerlejligheder.

Sammenligner man boligprisstigningerne i Aarhus fra 2018-2019 med de stigninger, Aarhus bød på fra 2017-2018, er stigningerne næsten dobbelt så høje som 2018-2019. I 2017-2018 oplevede Aarhus stigninger på 1,1 procent på ejerlejligheder og 3,4 procent på husene.

Aarhus rykker fra andre byer

Mens boligpriserne fortsætter op, er andre storbyer rundt omkring i landet begyndt at se en stagnering eller et mindre fald i boligpriser.

Kigger man på Jylland, har Aalborg oplevet et fald på 6,6 procent i lejlighedspriser og en mindre stigning på 0,8 procent i række- og parcelhuse. I Herning er række- og parcelhuspriserne faldet med 6,2 procent og lejlighedspriser med 5 procent. Vender man blikket mod København, ser man også her et fald i boligpriserne. Række- og parcelhusene er faldet med 1,1 procent i pris fra 2018 til 2019 og lejligheder er faldet med 0,9 procent i pris i forhold til sidste år.

- Udviklingen på boligpriser i Aarhus er egentligt bemærkelsesværdig. I de fleste større byer i resten af landet oplevede man i 2017-2018 en langt mindre stigning i boligpriser i forhold til de foregående år, siger Sebastian Beres fra ejendomsmæglerfirmaet Brikk.

- Mens denne nedadgående tendens er fortsat i de fleste større byer i 2018-2019, hvor priserne er stagnerende, eller hvor man har oplevet små fald, har Aarhus altså set en vækst på næsten 100 procent i forhold til sidste år i boligprisstigninger. Mange havde forudset, at udviklingen i Aarhus ville følge samme tendens som København, men det er altså ikke sket. Det var også forudset, at de mange nybyggerier ville presse priserne på ældre boliger ned, men det virker heller ikke til at være sket. Mange, i både Danmark og udlandet, har fået øjnene op for, hvor attraktiv Aarhus er. Det forhold kan være med til at fastholde lignende prisstigninger ind i 2020 også, siger Sebastian Brikk.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fra to mand i en kælder til 35 ansatte: Selv exceptionelle fragtproblemer stopper ikke smykkesucces fra Horsens

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

DR-vært i skarp kritik af arkitekturen på Lilli Gyldenkildes Torv: - Hvordan kan det lade sig gøre, at man i 2021 bygger sådan her inde i centrum af en by?

Horsens For abonnenter

Naboer i oprør over dement mands chikane: Har sendt protestbrev til borgmesteren

Navne

Leg i klasseværelset bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

AC Horsens For abonnenter

Taktisk snilde fik kampen til at tippe til AC Horsens fordel: Derfor giver det grund til optimisme, at AC viste taktisk omstillingsparathed mod Nykøbing FC

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

AC Horsens

Videoanalyse: På to punkter var AC Horsens afgørende bedre, da Nykøbing blev besejret

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Træer tager toppen af farten: Husoddevej skal være både smallere og smukkere

Tyskland

Live: Tysklandskender: Alle muligheder er i spil efter tæt valg

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Disse fire AC Horsens-spillere gik forrest i sejren over Nykøbing

AC Horsens

Uvante målscorere bombede igen: Midterforsvarer og wingback har nu scoret halvdelen af AC Horsens' ligamål i sæsonen

Annonce