Annonce
Horsens

Betjent tiltalt for grov forsømmelse: Vådeskud fra politistationen i Horsens gik gennem vindue og ud på gaden

Holmboes Alle i Horsens var afspærret af politiet i fem timer i forbindelse med vådeskud fra en betjent. Nu kommer sagen for retten. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ingen personer kom noget til, men Holmboes Alle var afspærret i fem timer, da en 38-årig polititjenestemand i august sidste år kom til at affyre sin tjenestepistol på politigården, så kuglen røg ud gennem vinduet. Nu kommer sagen for Retten i Horsens.
Annonce

Horsens: En 38-årig kvindelig betjent står til en bødestraf, efter at statsadvokaten har rejst tiltalte i en sag om et vådeskud 28. august 2019.

Her affyrede betjenten kl. 9.15 et skud på politistationen på Holmboes Alle i Horsens. Skuddet røg ud gennem vinduet og ud på offentlig vej.

Ingen personer kom noget til, men vejen var spærret i fem timer, mens politifolk og hunde afsøgte området for at finde det afskudte projektil.

Statsadvokaten kræver en 38-årig betjent dømt for grov forsømmelse efter et vådeskud på politistationen i Horsens i august sidste år. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Episoden blev overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der efterforsker sager mod politiet.

Efterforskere herfra ankom til Horsens samme dag, og omstændighederne omkring skuddet er siden blevet undersøgt. Nu har statsadvokaten så rejst tiltale mod betjenten.

Annonce

Glemte at tjekke patroner

Ifølge anklageskriftet, som Horsens Folkeblad har fået aktindsigt i, er betjenten tiltalt for at have udvist grov forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens udførelse, straffelovens paragraf 157.

Episoden fandt sted kl. 9.15 i våbenrummet på politistationen.

Det fremgår af anklageskriftet, at betjenten ved afladning af sin skarpladte tjenestepistol ikke sikrede sig, at der ikke længere var patroner i pistolen.


... idet hun ved afladning af sin skarpladte tjenestepistol ikke sikrede sig, at der ikke længere var patroner i pistolen og efterfølgende øvede skydestilling med front mod et vindue...

Fra anklageskriftet


Herefter øvede hun skydestilling med front mod et vindue, der vendte ud mod offentlig vej og trak aftrækkeren, så der gik et skud af.

Skuddet gik gennem et vindue og endte ude på gaden.

Annonce

Ikke enig med statsadvokaten

Tilsyneladende er den pågældende betjent ikke enig med statsadvokaten i forløbet.

Ifølge specialanklager Christina Ryberg Schou fra statsadvokaten i Viborg nægter betjenten sig skyldig.

Det er derfor, at sagen nu skal behandles ved Retten i Horsens i stedet for at være endt med et bødeforlæg.

Annonce

Fokus på vådeskud

Vådeskud afgivet af polititjenestemænd har i flere år været et fokusområde for Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Alle politikredse skal orientere om episoder, hvor der er afgivet vådeskud, så myndigheden kan vurdere, om der er grundlag for at rejse en efterforskning og eventuel tiltalte.

Vådeskud var et emne i Politiklagemyndighedens årsrapport for 2017, hvor antallet af vådeskudssager steg.

Det blev fulgt op i 2018, hvor vådeskud også behandles i årsrapporten. Det medførte blandt andet flere  anbefalinger fra Politiklagemyndigheden til Rigspolitiet om at gennemgå procedurer for øvelsesskydning og retningslinjer for våbenhåndtering generelt.

I sagen fra Horsens nedlægger statsadvokaten påstand om 10 dagbøder á 250 kr. Sagen behandles ved retten i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Danmark

Fik du hørt lyden til dig?

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce