Annonce
Hedensted

Børnehavedreng fløjet til Skejby i kritisk tilstand efter ulykke i hængekøje

Arkivfoto: Michael Bager
En dreng fra skovbørnehaven Skovly i Stouby kom alvorligt til skade, da en pæl fra en hængekøje pludseligt gik i stykker under leg på legepladsen. Forældrene er hos drengen, hvis status er ukendt.

Stouby: En dreng fra børnehaven Skovly i Stouby blev tidligt torsdag formiddag fløjet akut med lægehelikopter til Skejby Sygehus.

Det bekræfter Sydøstjyllands Politi, som dog gør det klart, at de ikke ønsker at kommentere på de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

I stedet er det Hedensted Kommune, der udtaler, at ulykken skete på legepladsen under opsyn af en voksen.

Annonce

Drengen, som der af hensyn til familien ikke er oplyst en alder på, befinder sig i en hængekøje. En af de pæle, der holder hængekøjen over jorden, knækker eller river sig af uransaglige årsager fri, hvorefter drengen falder.


I forbindelse med faldet sker der noget med drengen. Men vi ved ikke hvad, og vi ved heller ikke, hvad hans status er.

Marianne Berthelsen, chef for læring, sundhed, børn og familier, Hedensted Kommune


Der er ingen oplysninger om, hvor dybt faldet var. Ligeledes vides det heller ikke, hvor alvorlige drengens skader er, omend hans tilstand efter ulykken blev betegnet som kritisk. Siden da har hverken politiet eller kommunen ønsket at give en opdatering på drengens status eller skader.

- Heldigvis - hvis man overhovedet kan sige det efter sådan en ulykke - overværede ingen andre børn ulykken. Alle børn er sendt hjem, personalet er tilbudt krisehjælp, mens politiet er på stedet for at undersøge nærmere, hvordan det kunne ske, siger Marianne Berthelsen, chef for læring, sundhed, børn og familier i Hedensted Kommune.

Drengens forældre blev straks underrettet og har siden været hos drengen på Skejby Sygehus.

Mange ubekendte

Der kan endnu gå en rum tid, inden det ligger fast, hvordan en så alvorlig ulykke kunne finde sted på en kommunal legeplads.

Sydøstjyllands Politi har oplyst, at den endelige tekniske rapport kan have uger foran sig.  Samtidig er den pågældende medarbejder for chokeret og berørt af episoden til at kunne redegøre i detaljer, hvad der skete.

Alle børn blev hentet straks efter ulykken, hvorefter skovbørnehaven lukkede for dagen. Efter en vurdering fra krisepsykologerne genåbnede insitutionen fredag med en afskærmet legepladsen.

Afslutningsvis oplyser Marianne Berthelsen, at hun ikke forventer at kunne give nyt det kommende stykke tid.

- Familien vil gerne bede om privatlivets fred, og det respekterer vi naturligvis, siger hun.

- Der er forståeligt nok stadig mange spørgsmål, som vi skal have svar på. Men lige nu er det vigtigste, at kriseberedskabet kommer ud til familierne, og at drengen får de bedste betingelser, slutter Marianne Bertelsen.

Skovly er normeret til 64 børnehavebørn og har derudover også plads til 12 børn i vuggestuealderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce