Annonce
AC Horsens

Bænket AC-profil: På et tidspunkt kan Askou ikke undgå at se mig

Jonas Thorsen fik det sidste kvarter på banen i opgøret mod AaB, så han var med til at vinde, men midtbanespilleren kæmper i øjeblikket for spilletiden. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Midtbanespilleren prøver for første gang i mange år at sidde på bænken.

Horsens: Jonas Thorsen har i flere sæsoner været en profil på AC Horsens-mandskabet, og under Bo Henriksen var han et af de sikreste kort i startopstillingen.

Sådan er det ikke i øjeblikket. Cheftræner Jens Berthel Askou har ikke kigget Jonas Thorsens vej. Med to wingbacks er kampen om de centrale positioner på midtbanen blevet skærpet. Louka Prip og Hallur Hansson er i øjeblikket foretrukket på de to positioner.

- Holdet præsterer godt i øjeblikket, så det må jeg acceptere, og så må jeg bare være klar, når jeg får chancen, siger Jonas Thorsen.

Han fik ødelagt en del af efterårssæsonen på grund af sygdom. Han fik konstateret testikelkræft, men han er raskmeldt og tilbage i fuldt vigør.

Det har bare ikke været nok til at overbevise Jens Berthel Askou.

- Min opgave er at sikre, at han på et tidspunkt ikke kan undgå at kigge min vej. Vi er en stor trup, og alle må tage den rolle, de får, men jeg er også sikker på, at vi med det program, der venter os, får brug for alle, siger Jonas Thorsen.

Vejen til spilletid går via træningsbanen, og på tirsdag har AC Horsens og FC Fredericia arrangeret en træningskamp. Her vil Jonas Thorsen formentlig også få muligheden for at vise sig frem.

- I vores situation i bunden af superligaen er der brug for, at alle bliver presset til at yde deres bedste, så når jeg ikke spiller, må jeg presse dem, der er med i startopstillingen, siger Jonas Thorsen.

Annonce

Sammenholdets styrke

Den rutinerede midtbanespiller har i sin tid i AC Horsens været en af garanterne for sammenholdet og styrken i en samlet førsteholdstrup.

- Det siger meget om vores mentalitet, at vi kunne vinde over AaB, selv om de udlignede i sidste minut. Vi tror på os selv og hinanden, siger Jonas Thorsen.

Han peger også på den defensive kvalitet, som en af hovedårsagerne til, at AC Horsens står med fem point som udbytte for de tre seneste kampe.

- Vores tre bageste har givet os noget stabilitet. Alle hold har haft svært ved at løse vores måde at spille på. Vi har så haft problemer med at skabe chancer nok, men det har vi også fået lagt på, siger Jonas Thorsen.

Det eneste, der mangler på det personlige plan for Jonas Thorsen, er, at han selv er en del af startopstillingen.Det siger meget om vores mentalitet, at vi kunne vinde over AaB, selv om de udlignede i sidste minut.

Jonas Thorsen
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce