Annonce
AC Horsens

AC-spiller greb chancen: Buus passer perfekt til rollen som wingback

Jacob Buus har haft en række indhop i Superligaen, men mod FC Midtjylland fik han for første gang chancen i startopstillingen af Jens Berthel Askou. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jacob Buus glæder sig over plads i startopstillingen, men ærgrer sig over fejlen, der kostede FC Midtjyllands sejrsmål.
Annonce

Horsens: Jacob Buus kom til AC Horsens i sommerpausen. Det var daværende manager Bo Henriksen, der hentede ham i FC Fredericia som potentiel afløser for Peter Nymann, når superligaens ældste går på fodboldpension.

Siden har Jonas Dal haft ansvaret, og nu er det Jens Berthel Askou, der vurderer Jacob Buus. Han gav forsvarsspilleren den første plads i startopstillingen til kampen mod FC Midtjylland. Nikolas Dyhr, der spillede pladsen som venstre wingback, måtte melde fra med problemer med baglåret.

Jacob Buus er højrebenet og en naturlig wingback i den modsatte side, men han greb chancen på den uvante position.

- Det fungerede fint. Min første halvleg var god, og jeg føler, at jeg fik vist det, jeg er god til, siger Jacob Buus, der blandt havde flere gode gennembrud til baglinjen.

- Det er selvfølgelig noget andet at spille i venstresiden, men det giver også nogle andre muligheder for at slå bolden ind foran mål, siger Jacob Buus.

Annonce

Noget at tænke over

I første omgang er han glad for spilletiden.

- Jeg føler, at jeg allerede i efteråret fik vist, at jeg kan være med i Superligaen, og nu håber jeg, at jeg har givet Jens Berthel Askou noget at tænke over, siger AC-spilleren.

Han er glad for cheftrænerens systemskifte, så AC Horsens nu spiller med deciderede wingbacks.

- Jeg er klart bedst som wingback kontra en mere traditionel back, fordi jeg kan komme mere frem i banen, siger Jacob Buus.


Jeg er klart bedst som wingback kontra en mere traditionel back, fordi jeg kan komme mere frem i banen

Jacob Buus


I forhold til de spilminutter han havde i efteråret, kom han af samme grund til at spille en væsentligt større rolle mod FC Midtjylland, fordi han kunne bidrage med mere offensivt.

Defensivt fungerede det også på nær, da FC Midtjylland scorede sejrsmålet med en aflevering ned bag Jacob Buus. Som Jens Berthel Askou formulerede det efter kampen i Herning: Vi havde styr på FC Midtjylland og de bolde, de gerne ville slå ind i feltet i 249 gange ud af 250.

- Målet ærgrer mig. I 99,9 procent af kampen var jeg på plads, men lige ved målet lod jeg mig falde ind for at dække op et splitsekund for sent, siger Jacob Buus.

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Skuffelse på lokale efterskoler: Det er rigtig svært at forklare det for eleverne

Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Annonce