Annonce
AC Horsens

AC Horsens risikerer straf: Der bliver slået hårdt ned på ølkast til pokalkampen mod VB

Pokalkampen mellem AC Horsens og Vejle Boldklub får et efterspil hos Fodboldens Disciplinærinstans, fordi nogle AC-tilhængere kastede med øl mod en spiller fra gæsteholdet. Foto: Morten Pape
Videogennemsyn skal bruges til at finde synderne, og så må AC Horsens afvente en eventuel konsekvens hos Fodboldens Disciplinærinstans.

Horsens: Pokalkampen mellem AC Horsens og Vejle Boldklub tirsdag aften var en intens og underholdende affære, og med forlænget spilletid fik de 3625 tilskuere også fuld valuta for entrebilletten.

Det var dog ikke alle, der kunne opføre sig ordentligt. I takt med, at gæsterne fra VB fik overtaget i den forlængede spilletid, blev VB's afgørende profil Allan Sousa overdænget med ølkrus inklusive indhold, da han skulle tage et hjørnespark med AC Horsens-tilhængerne stående lige i nakken på tribunen.

Kampens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt stoppede kampen i den forbindelse, og stadionspeakeren opfordrede flere gange til at stoppe det. AC Horsens' anfører Janus Drachmann måtte også ud og råbe højt af tilskuerne.

Annonce

AC Horsens kan på den baggrund ganske givet se frem til indberetning fra dommeren.

- Vi har heldigvis masser af videoovervågning af tribunen, så vi vil prøve at finde frem til synderne, siger AC Horsens' direktør Kristian Nielsen.

Bøde eller advarsel

Konsekvensen bliver formentlig en bøde, og hvis AC Horsens kan identificere ølkasterne, kan en eventuel regning sendes videre til dem. Under alle omstændigheder udløser det en karantæne i forhold til at komme på stadion.

Tendensen med ølkast har senest været til diskussion i forbindelse med landskampe i Parken. Her afventer Dansk Boldspil Union en bødesag fra det europæiske fodboldforbund UEFA på den konto fra de seneste landskampe.

DBU har allerede betalt adskillige tusinde kroner i bøde for ølkast under EM-slutrunden i sommer på eget græs.

Tre danske landsholdsfans fik tilbage i 2018 videresendt en bøde fra DBU på 65.000 kroner, fordi de blev taget i disciplinen ølkast i forbindelse med en landskamp mellem Danmark og Australien til VM i Rusland.

AC Horsens kan være heldig at slippe med en advarsel, da Fodboldens Disciplinærinstans alt efter alvoren af de enkelte sager uddeler en advarsel, hvis det er 12 måneder siden, at en klub senest har haft sager hos disciplinærinstansen af lignende karakter.

Til gengæld stiger bødestørrelse og eventuel straf ved gentagelsestilfælde.

Annonce

Vejlenser anholdt før kampen

Det var dog ikke kun på selve stadion, at stemningen var intens tirsdag aften.

Før kampen valgte Sydøstjyllands Politi at lave en såkaldt fan-walk, hvor de fulgte tilrejsende Vejle-fans fra banegården mod Casa Arena på Langmarksvej.

- I den forbindelse var der en 21-årig mand fra Vejle, der bestemt ikke kunne opføre sig ordentligt. På Nørretorv optrådte han særdeles aggressivt, han teede sig og skreg op. Han råbte rigtig grimme ord mod både politiet, andre fans og forbipasserende biler. Vi valgte at sigte ham for at forstyrre den offentlige orden. Han blev anholdt og fik altså ikke lov til at komme på stadion for at se kampen. Han blev løsladt senere på aftenen, fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han oplyser, at den 21-årige også blev sigtet for at være i besiddelse af pyro-udstyr. Det samme blev en 35-årig mand fra Horsens, som havde taget pyro-udstyret med ind på stadion. Han kan nu se frem til at modtage en bøde.

Vi har heldigvis masser af videoovervågning af tribunen, så vi vil prøve at finde frem til synderne

Kristian Nielsen
Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce