Annonce
AC Horsens

AC Horsens jagter en afløser for Okosun

AC Horsens kommer til at mangle Ayo Okosuns styrke i hovedspillet til den kommende sæson. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
For første gang i mange år bliver der minimal udskiftning i AC Horsens' trup hen over sommeren. En offensiv spiller vil gøre truppen komplet til den kommende sæson.
Annonce

Horsens:  AC Horsens har de seneste fire sæsoner fået bygget et solidt superligafundament op, men manager Bo Henriksen har også haft for vane at rive huset oven på fundamentet ned hver sommer for stort set at begynde forfra.

- Til den kommende sæson bliver det første gang, at huset ikke er revet ned, når vi mødes igen. Der vil være mange mursten oven på fundamentet. Det har jeg aldrig prøvet før, siger manager Bo Henriksen.

Der er ofte blevet gjort grin med, at AC Horsens stort set ikke kunne stille hold til de første træningskampe og først lige op til premieren i Superligaen fik et nogenlunde hold sat sammen, og først mod slutning af transfervinduet kom de sidste potentielle stamspillere på plads.

Sådan bliver det ikke denne sommer. I forhold til startopstillingen fra sidste sæson er det reelt kun Ayo Okosun, der er væk.

- Vi har en fin startopstilling, så for første gang i min tid i AC Horsens, har vi ikke travlt, siger Bo Henriksen.

AC Horsens sælger formentlig Jeppe Kjær i løbet af de næste par uger.

- Der sker ikke noget, før et eventuelt salg af Jeppe Kjær, siger Bo Henriksen, der satser på, at millionsalget af den unges spiller, giver ham mulighed for at hente en erstatning for Ayo Okosun.

Annonce

Central midtbane er besat

AC Horsens har styrket offensiven med en lejeaftale af Casper Tengstedt i FC Midtjylland, og den centrale midtbane er godt besat med Hallur Hansson, Bjarke Jacobsen og Jonas Gemmer som alternativ.


Det skal være en spiller spiller, der har potentialet til samlet at levere over ti mål eller assists.

Bo Henriksen


- På den måde kigger vi ikke efter en direkte erstatning for Ayo Okosun. Det kan vi heller ikke få. Den spiller findes ikke, men jeg vil gerne have en anden offensiv spiller ind, og så må vi se, om det skal være en kant, en angriber eller hvad der byder sig, siger Bo Henriksen.

- Det skal være en spiller spiller, der har potentialet til samlet at levere over ti mål eller assists, siger Bo Henriksen.

AC Horsens fik i anden halvdel af den sæson, der netop er færdigspillet, defensiven til at fungere. Modstanderne kom til væsentligt færre chancer end i efteråret. Til gengæld har det knebet med at lave mål.

Jannik Pohl fik comeback i de to sidste kampe mod OB efter sin meget lange skadespause, men spørgsmålet er, om han sammen med Nicolai Brock-Madsen og Casper Tengstedt kan løfte opgaven.

I sidste sæson blev Ayo Okosun noteret for fem mål og tre direkte assists. Der ud over var han involveret i en række chancer og mål med anden og tredje-sidste berøring.

AC Horsens' trup sæsonen 2020/2021

Følgende spillere er på kontrakt i AC Horsens til den kommende sæson:

Målmænd: Matej Delac, Michael Lansing.

Forsvar: Michael Lumb, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Peter Nymann, Magnus Jensen, Jacob Buus, Thor Lange, Mathias Madsen, James Gomez.

Midtbane: Louka Prip, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Thorsen, Peter Therkildsen, Jonas Gemmer.

Angreb: Nicolai Brock-Madsen, Jannik Pohl, Rune Frantsen, Casper Tengstedt.

Udlejet: Mikkel Qvist

Tilgang: Jacob Buus (Fredericia), Thor Lange (Fremad Amager), Casper Tengsted (Lejet i FCM),

Afgang: Oliver Drost, Matthias Præst, Erhan Masovic, Ayo Okosun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce