Annonce
AC Horsens

AC-formand: Det bliver svært, men vi har et konkurrencedygtigt hold

Bo PInholt, der er formand i AC Horsens, vurderer, at klubben trods nedskæringen i spillerbudgettet har et konkurrecedygtigt hold til den kommende sæson i Superligaen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
AC Horsens gearer ned på superligabudgettet og op for sit ungdomsakademi for at få flere spillere af egen avl i førsteholdstruppen, men det er forkert at sammenligne de to ting, mener formand Bo Pinholt.
Annonce

Horsens:  AC Horsens ser ud til at gå en hård kommende sæson i møde. Spillerbudgettet bliver for anden sæson i træk skåret ned, efter det fik et løft for to sæsoner siden.

Dermed er der som udgangspunkt ikke råd til flere spillere end de nuværende 20, der er på kontrakt - inklusive to målmænd og Mikkel Qvist, der er lejet ud.

De seks spillere, der har kontraktudløb, er der ikke råd til at forlænge med. Truppen har i foråret været på 24 spillere. På plussiden har AC Horsens skrevet kontrakt med Jacob Buus og Thor Lange fra henholdsvis FC Fredericia og Fremad Amager.

- Bestyrelsen er tilfreds med det hold, vi har på plads nu. Jeg håber, at vi på en eller anden måde kan finde penge til at forlænge kontrakten med en spiller eller to, men vi har et konkurrencedygtigt hold ud fra de muligheder, vi har, siger formand Bo Pinholt.

- Truppen bliver meget smal til den nye sæson, og Superligaen bliver skåret ned til 12 hold, så kampen om at overleve bliver vel sværere?

- Man kan altid diskutere, hvor bred en trup skal være. Vi har i foråret også haft en del spillere, der stort set ikke har fået spilletid. Flere andre klubber vil også blive tvunget til at skære ned. Jeg vil mene, at andre hold er hårdere ramt end os efter coronakrisen, siger Bo Pinholt.

Annonce

- Vi er nødt til at være forsigtige

AC Horsens kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på fire millioner kroner, og det er baggrunden for, at der skæres ned i spillerbudgettet.

- Vi er nødt til at have en økonomi, der hænger sammen, så allerede tilbage i nytåret vedtog vi det nuværende budget. Det kender Bo Henriksen også, så han har hele tiden vidst, hvad han havde at arbejde ud fra, siger Bo Pinholt.

- Vi prøvede at løfte vores spillerbudget for to sæsoner siden, og det var bare for meget. Vi fik ikke det ud af det, som vi havde håbet på, og vi har ikke råd til at bruge så mange penge på det område, siger Bo Pinholt om årsagen til nedskæringerne.

- Vi håber at finde flere penge, men der er stadig usikkerhed omkring gentegningen af sponsorater og så videre, og derfor er vi nødt til at være forsigtige, siger formanden.

Annonce

Flere penge til ungdommen

AC Horsens har også skåret en smule ned på administrationen, men udgifterne til klubbens akademi er øget. AC Horsens har siden nytår sendt pressemeddelelser ud om opgraderinger   på akademidelen med fuldtidsansat fysisk træner, en mental træner på halv tid, en ny rolle som team-manager til ungdom, og en U14-træner, der er kommet på halv tid. Træningen i formiddagstimerne for alle ungdomshold betyder også, at klubben fremadrettet køber sig til erstatningsundervisning til de spillere, der skal have fri fra skole for at træne.


Vi vil have flere af vores egne spillere på førsteholdet, og vi taler om småbeløb i forhold til at bruge flere penge på akademiet. Selv hvis vi brugte en halv eller hel million ekstra på superligatrupen, ville vi stadig være et hold, der kunne risikere at rykke ud.

Bo Pinholt


- Vi har stille og roligt gearet op på vores ungdomsakademi de seneste år, og man kan ikke sammenligne de to ting. Det er ikke ret mange penge, det drejer sig om, siger Bo Pinholt, der ikke vil sige noget om konkrete tal.

- Det er ingenting i forhold til, hvad andre klubber bruger på deres ungdomsarbejde, og AC Horsens fik stor kritik, da man var tvunget til næsten at lukke ungdomsafdelingen efter den seneste nedrykning, siger Bo Pinholt.

Annonce

Risiko for nedrykning

- Risikerer I ikke, at AC Horsens rykker ud af Superligaen, når budgettet til superligatruppen bliver sat ned. Det vil vel tvinge jer til endnu større besparelser, som alt andet lige også kommer til at gå ud over jeres ungdomsakademi?

- Jeg vil ikke kommentere på, hvad der kan ske om et år. Vi tror på, at vi har en trup, der sammen med Bo Henriksen kan klare sig i næste sæson. Det kommer til at handle om at overleve med de midler, vi har. Det er klart, at økonomien vil være en helt anden i tilfælde af nedrykning, men med den nye tv-aftale er kompensationen det første år efter en nedrykning større, og det giver mulighed for at være lidt mere tålmodig i forhold til, hvor hurtigt vi i givet fald ville skulle geare ned, siger Bo Pinholt.

- Nogle vil nok mene, at man ved geare mindre op på ungdomssiden og i stedet brugte pengene på at blive i Superligaen ville gavne begge dele på lang sigt?

- Vi vil have flere af vores egne spillere på førsteholdet, og vi taler om småbeløb. Selv hvis vi brugte en halv eller hel million ekstra på superligatruppen, ville vi stadig være et hold, der kunne risikere at rykke ud, siger Bo Pinholt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce