Annonce
Horsens

Æggigant fra Hovedgård går sammen med svenskere om Stjerneæg

Dueholm og svenske Stjärnägg går sammen om Stjerneæg A/S, der får administrativ adresse i Hovedgård, hvor Dueholm har hjemme. Pressefoto
Dueholm fortsætter med økologiske æg fra basen i Hovedgård, men kommer i samarbejde med Stjärnägg fra Sverige til at kunne levere et fuldt ægsortiment.
Annonce

Hovedgård: Ægpakkeriet Dueholm fra Hovedgård går sammen med Sveriges største aktør i ægbranchen, Stjärnägg AB, om at stifte selskabet Stjerneæg A/S.

Det oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

Over hele Danmark kommer Stjerneæg A/S til at kunne levere et fuldt sortiment af skrabeæg, frilandsæg, økologiske æg samt et bredt udvalg af ægprodukter, eksempelvis kogte æg uden skal, pasteuriserede æg og røræg.

Rolf Poulsen er adm. direktør og del af familien bag Dueholm A/S, og han siger følgende om fusionen i en pressemeddelelse:

- Vi tilbyder et alternativ til de nuværende store spillere på det danske marked for æg og ægprodukter. Vi går efter faste samarbejdspartnere, som vil være med til at udvikle ægkategorien sammen med os.

Rolf Poulsen bliver adm. direktør i Stjerneæg A/S.

Over for Folkebladet uddyber han, at Dueholm altid vil have fokus på økologi og dyrevelfærd, men at det også er "et nødvendigt skridt" at se ud over økologiske æg.

- Ellers kan det være svært at komme ind på markedet, siger han med henvisning til den mængde, det nu er muligt at tilbyde.

Stjerneæg er i stand til at konkurrere med de to største danske aktører på markedet, Dava Foods og Danæg.

Annonce

Dueholm fortsætter

Samarbejdet om Stjerneæg A/S ændrer ikke på partnernes nuværende forretningsmodeller. Dueholm fortsætter med at være leverandør af økologiske æg til det danske marked, mens Stjärnägg forbliver Sveriges førende leverandør af alle typer æg og ægprodukter.

Rolf Poulsen er direktør i det nye selskab Stjerneæg A/S og repræsenterer familien bag Hovedgård-ægpakkeriet Dueholm. Pressefoto

- Jeg er sikker på, at det nye selskab kan bidrage med øget effektivitet på det danske marked. I Sverige er vi vant til en meget høj effektivitet på grund af hård konkurrence på markedet for æg. Derfor kan vi tilbyde danske kunder konkurrencedygtige priser, siger Håkan Burlin, adm. direktør for Stjärnägg, i pressemeddelelsen.


Familierne bag Stjärnägg AB har i flere generationer arbejdet med høns og dyrevelfærd, og vi deler mange af de samme værdier.

Rolf Poulsen, direktør


Rolf Poulsen fortæller, at de nye forretningspartnere har haft et samarbejde i flere år, og "fødslen" af Stjerneæg A/S har været cirka et halvt år undervejs.

Om der følger nye arbejdspladser med i Hovedgård og Skanderborg, hvor Dueholm har hjemme, er ifølge direktøren endnu for tidligt at sige.

- Vi har i forvejen kræfter at trække på både hos os og i Sverige og kan relativt let lave et setup, siger Rolf Poulsen.

Annonce

Fælles familieværdier

Den svenske virksomhed består af fire familieejede ægpakkerier og -producenter fra forskellige dele af Sverige og minder på den måde om familieejede Dueholm. En fortid med lighedspunkter er en af bevæggrundene for samarbejdet.

- Familierne bag Stjärnägg AB har i flere generationer arbejdet med høns og dyrevelfærd, og vi deler mange af de samme værdier, siger Rolf Poulsen.

Han vil endnu ikke afsløre aftaler med producenter i det nye selskab:

- Vi har planer, men ikke noget vi kan røbe.

Dueholm Ægpakkeri

I slutningen af 1970'erne var der produktion af slagtesvin på adressen i Hovedgård. Ægteparret Susanne og Lars Poulsen gik i start-80'erne over til økologiske høns, og da der ikke var et pakkeri til æggene, lavede de det selv.

Irma var i 1991 første store aftager, og efter årtusindskiftet er Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen kommet til. Dueholm får i dag æg fra en snes økologiske producenter med tilsammen 311.000 høns - og der holdes i øvrigt stadig høns på Dueholm.

Poulsens-parrets fem sønner er alle beskæftiget i virksomhedens afdelinger - om det er i Dueholm Technology, DH Transport, ægpakkeriet eller i forhold til vedligehold af ejendomme.

Dueholm forsyner i dag omkring en tredjedel af dansk dagligvarehandel med æg fra 18 økologiske landbrug med tilsammen 311.000 høns.

Ægpakkeriet blev egentlig oprettet for at pakke og afsætte æggene fra Dueholms egne høns, men hurtigt kom der også eksterne leverandører til.

Stjerneæg A/S er svenske Stjärnäggs første indtog på det danske marked.

Stjärnägg fra Sverige har samme familietraditioner som Dueholm i Hovedgård. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce