Annoncørbetalt indhold

Undgå sygdom: Derfor er det vigtigt, at du bliver tjekket jævnligt for hudkræft

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hudkræft er desværre ingen ny opfindelse, men heldigvis kommer der kontinuerligt nye fremskridt inden for behandlingen af sygdommen. Derfor er det også mere vigtigt end nogensinde før, at du tjekker dig selv jævnligt for hudkræft.

Desto tidligere sygdommen bliver opdaget, desto bedre er dine overlevelseschancer. Derfor skal du absolut heller ikke tøve med at gå til lægen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du oplever symptomer på hudkræft. Hellere et lægebesøg for meget end et lægebesøg for lidt.


Hvad er hudkræft?

Almen hudkræft bliver også kaldt for basalcellekarcinom. Det er en form for kræft, som i princippet kan forekomme hvor som helst på din krops hud. I realiteten er den dog ofte centraliseret omkring området ved dit hoved og/eller din hals.

Typisk kommer hudkræft til syne ved sår, der ikke heler, eller en knop der enten begynder at væske eller bløde.

Den mest almindelige form for hudkræft kaldes nodulær basalcellekarcinom. Denne type hudkræft vil ofte forekomme i ansigtet. Her viser den sig i kraft af en perlemorsagtigt knop, der nogle gange også har et sår.

En anden form for hudkræft er superficielle basalcellekarcinom. Det er en kræftform, der oftest kommer til syne på kroppen. Især overarmene er tit udsatte.

Sygdommen ses som røde og skællende forandringer i din hud. Derfor kan denne kræfttype også godt ligne enten eksem eller psoriasis til forveksling. Derfor er det også altid en god idé at opsøge en læge, hvis du oplever udslæt af den slags.


Infiltrative hudkræftsformer

Inden for hudkræft er de infiltrative kræftformer mere sjældne. Dog findes de stadig. Disse typer kræft har et mere aggressivt vækstmønster.

Disse kræfttyper kommer til syne som arvævslignende forandringer. Derfor oplever mange også besvær med at skelne det omkringliggende væv fra det område, der er blevet ramt af hudkræft.

Denne type kræft giver desværre en større risiko for tilbagefald end de øvrige typer hudkræft.


Disse symptomer skal du holde øje med

Du bør altid selv holde øje med din krop, så du hurtigt kan bemærke forandringer. Når det kommer til hudkræft, bør du holde øje med følgende symptomer:

  • Sår, der ikke heler. Særligt, hvis de befinder sig i ansigtet
  • Røde og skællende forandringer i huden, der ikke går over
  • Knopper, der ligner perlemor


Sådan kan du minimere din risiko for at udvikle hudkræft

Du kan ikke selv styre, om du får kræft. Nogle gange rammer sygdommen, selvom du egentlig har gjort alt det rigtige. Men derfor er der stadig nogle ting, du kan gøre, hvis du gerne vil minimere din risiko for hudkræft. Blandt andet kan du efterleve følgende råd:

  • Undgå solen midt på dagen mellem kl. 12 og 15.
  • Husk skygge, soltøj og solcreme, når du er udenfor
  • Brug solbeskyttelse ligeså snart UV-indekset er større end 3
  • Anvend solcreme med både UVA- og UVB-beskyttelse. Cremen bør som minimum have faktor 15 i Danmark og faktor 30 i lande, der er varmere
  • Undgå solarium

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.