Annoncørbetalt indhold

Sådan rengører og vedligeholder du bedst dit køkkenudstyr

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I de fleste danske hjem finder man en større samling af køkkenudstyr og maskiner lige fra gryder, fade og stegepander, til blendere, foodprocessorer og toastere. Der er derfor ofte en del at gøre rent og vedligeholde, og det kan måske være svært at holde styr på hvad der må vaskes og hvad der ikke må, hvad der kan tåle at komme i opvaskemaskinen, og hvor du burde holde igen med sæben. Læs videre for at få et par gode råd til hvordan du vedligeholder og rengører dit køkkenudstyr.


Kend dit udstyr

For at få det meste ud af dit køkkenudstyr og forlænge dets levetid og ydeevne er det vigtigt at kende det og vide, hvordan det skal bruges og behandles. Nogle pander og gryder har brug for sæbe og en grundig rengøring, mens andre godt kan tåle lidt ekstra fedtstof og at blive brændt på i ny og næ. Derfor er det vigtigt at du ikke behandler og rengør alle dine ting på samme måde, da der kan være stor forskel på, for eksempel, hvordan en teflonpande og en suppegryde burde gøres rent. Mange pander tåler for eksempel ikke at komme i opvaskemaskinen og har derfor bedre af at blive skyllet med varmt vand, sat i blød eller vasket med sæbe. På Dagensfokus.se kan du finde guides til hvordan du rengør og vedligeholder pander, gryder og køkkenapparater, samt tests og sammenligninger af en lang række produkter.


Brug træ eller plastik frem for metal

Du kan også forlænge dine pander og gryders liv betydeligt ved at tænke over hvad du rører rundt med. Skeer, piskeris og spatula i metal risikerer nemlig at ødelægge non-stick belægningen på din pande og kan samtidig lave grimme ridser i bunden af gryden, hvis du for eksempel pisker en sovs eller havregrød med et metalpiskeris hver dag. Pas også på med at bruge spiseskeer eller gafler til at røre med, da de også ridser bunden. Tænk i stedet over at bruge blødere materialer som træ og plastik, som efterhånden kan findes i de fleste forretninger hvor du køber køkkenudstyr og ting til boligen. Udover at skåne dit køkkenudstyr er træ-varianten også mere bæredygtig og holder godt i det lange løbe hvis du behandler træet ordentligt.


Læs brugsanvisningen 

Det sidste råd virker måske simpelt, men er stadig utrolig vigtigt. Læs brugsanvisningen. Mange smider den måske ud sammen med papkassen som udstyret kom i uden at kigge nærmere på den, men der står tit vigtigt information der kan hjælpe dig med at passe på dit udstyr. Du kan for eksempel finde information om det enkelte produkt, der vejleder om hvorvidt det skal vaskes før brug, om det kan komme i vaskemaskine og om nogle dele af udstyret skal behandles anderledes end resten. Alt sammen nyttig information hvis du vil blive bedre til at vedligeholde og rengøre dine gryder, pander og andet køkkenudstyr.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.