Annoncørbetalt indhold

Råd til brændeovnsejeren: Brændeovns-reservedele, vedligeholdelse og fyring

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du en brændeovn, eller vil du gerne anskaffe dig en, så du kan nyde den dejlige, beroligende varme, som ovnen udsender? Her er et par gode råd til, hvad du skal være på udkig efter, hvordan du vedligeholder din brændeovn og lidt om brændeovns-reservedele.

Danske brændeovne med egne brændeovns-reservedele

Hvis du allerede har en brændeovn, som trænger til at blive sat i stand, er du heldig. I Danmark har vi nemlig en lang række danske brændeovnsproducenter, som leverer højkvalitetsbrændeovne. Det gør det nemt for dig at finde gode brændeovns-reservedele.

En brændeovn er bygget til at kunne holde til en utroligt høj mængde varme, og det er derfor sjældent, at det ligefrem er nødvendigt at anskaffe brændeovns-reservedele, men der kan, som med alle andre produkter, forekomme slitage. Lågen begynder at knirke, askeskuffen bliver en smule forvrænget, eller håndtaget begynder at sidde løst. Det er typiske disse småting, der sker for brændeovne, eftersom den høje varme udvider metallet og soder glasset.

En askeskuffe kan sagtens udskiftes, og du kan også få et helt klart glas igen. Den høje varme giver selvfølgelig en del sod, så glasset bliver mørkt med tiden. Hvis du vil vaske glasset, skal du sørge for, at glasset er helt afkølet, før du bruger en omgang vand og sæbe. Vær opmærksom på, at sod afgiver en stærk, sort farve, så dæk af, og skaf dig af med vandet på en fornuftig måde.

Vedligeholdelse af din brændeovn

Brændeovns-reservedele skal helst være fra den samme serie og producent som din brændeovn. Det er bedre at udskifte brændeovnen med reservedele løbende, så du ikke ender med at skulle købe en helt ny ovn. Det kan også være, at du bare vil have en ny gulvplade eller andet for at give brændeovnen et nyt udtryk. Med et par brændeovns-reservedele kan du give hjemmets hjerte nyt liv.

Når du gerne vil vedligeholde din brændeovn, bør du finde det mærke, ovnen er fra, og undersøge dine muligheder. Et godt tip er at udskifte pakningerne ved askeskuffen ca. hvert andet år. Det er typisk pakningerne, der tager mest skade af den høje varme. Utætte pakninger kan betyde udslip af sod, og derfor bør det være dit primære fokus, når du vil vedligeholde din brændeovn. Hold derfor udkig efter gode brændeovns-reservedele, der kan holde din brændeovn ved lige over tid.

Fyr op under ilden på den rigtige måde

Når din brændeovn er godt i gang, kan du høre, hvordan metallet udvider sig. Det er et signal om, at der er høj varme på. Jo hurtigere den knager, desto større temperaturforskel er der. Når du fyrer for hurtigt op, vil du opleve mere sod og større slid på metaller og pakninger. Det er derfor en god idé, at du fyrer op med brænde og et par kviste. Start med er enkelt eller to stykker træ, så du ikke opnår meget intens og høj varme pludseligt. Det kan nedsætte mængden af vedligeholdelse, du har behov for at lave.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.