Annoncørbetalt indhold

Princippet med drift af tændrør, diagnostik, årsager til fejl, og udskiftningsintervaller

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er mange dele på motorkøretøjet som er vigtige at kende til. Dette gælder blandt andet tændrøret. Tændrør har to funktioner, der er primære. Den elektriske enhed bruges til at tænde brændingsblandingen/luft med en effektiv gnist således, at det sker på det rette tidspunkt og motoren derfor kan køre. Tændrør er placeret under bilens motorhjelm. Ligesom ved andre motorkøretøjs dele, så er det ved tændrør også relevant at kende til både fejl, problematikker og hvornår disse bør udskiftes. Læs med her.

Hvornår bør tændrøret udskiftes?

Der kan være flere årsager til,l at en udskiftning af tændrøret er nødvendigt. Der kan være forskel på udskiftningsintervallerne alt efter, hvor meget bilen har kørt, hvordan man kører samt og hvilken kvalitet tændrørene har. Almindeligvis skiftes tændrør, når man har kørt mellem 15.000-50.000km og typisk sker dette ved klargøring af bilen til vinter. Mange anbefaler desuden udskift cirkahvert 4.år.


.

Foto af tændrør taget fra autodoc.dk


Der er dog også nogle andre faktorer, du bør være opmærksom på ved at tjekke dit tændrør. Du kan på nettet finde relevante billeder, som indikerer hvordan problematikkerne typisk ser ud. Er du i tvivl om, hvordan et tændrør ser ud, så kan du med fordel tjekke dette foto af tændrør taget fra Autodoc.dk. Problematikkerne på tændrør kan være følgende, som er relevant at kende til:

Knækket keramisk isolering på tændrør

Der kan ofte også være skader andre steder på motoren, herunder på cylinder og topstykke. Dette problem kan opstå som følge af et kulde/varme chok eller, når man har tabt tændrøret f.eks.

Aflejringerne som er oxyderet/krystalliseret

Når tændrørets aflejringer på dens elektroder, er oxyderet/krystalliseret kan det være på grund af kvaliteten af brændstoffet, olielækage samt generelt slid på motoren.

Smeltet stel og center elektrode

Ved smeltet elektrode, kan denne være helt eller delvist væk. Denne smeltning kan ske ved eksempelvis et højt glødetal

Tør/våd tilsodning

Dette kan ske ved for lavt et glødetal eller, når tændrørene simpelthen ikke når den temperatur, som der således gør, at den renser sig selv.

Tæring som ser normal ud

Dette kan skyldes både brændstoffets blyindhold, slid og oxidering blandt andet.

Skal du selv skifte tændrør?

Du kan vælge at få skiftet tændrør ved en mekaniker eller gøre det selv, også selvom du ikke er uddannet indenfor faget. Der findes et hav af udførlige guides på nettet, som trin-for-trin forklarer, hvordan du skal gøre. Du kan via autodoc.dk. finde det tændrør, som du har behov for til netop din bil. Det smarte ved denne hjemmeside er, at du faktisk kan søge efter dit registreringsnummer på din bil eller gøre brug af søgefunktionerne til netop dit bilmærke, model og motortype. Så kan finde lige præcis de reservedele, der egner sig til den bil du kører.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.