Annoncørbetalt indhold

Hvornår har du sidst tjekket dit bilbatteri?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Selvom en bil primært er drevet af enten benzin, diesel eller el, er det også nødvendigt, at bilen har et batteri. Men hvordan virker et bilbatteri, og hvordan ved man, om det er defekt? Det ser vi nærmere på her, så læs med og bliv klogere, uanset om du er bilejer i Horsens, Slagelse eller Viborg.

Sådan virker et bilbatteri

Et bilbatteri lagrer elektricitet til vigtige funktioner i bilen. Batteriet virker ved, at der ved hjælp af en kemisk reaktion opbygges en spænding. Denne spænding ligger normalt omkring 2 V per celle, således at der ved seks celler bliver tale om 12 V. Batteriet begynder at producere strøm, når der er etableret en strømkreds mellem plus- og minuspolen, f.eks. når bilradioen tændes.

Sådan ved du, om dit bilbatteri er defekt

Som det gælder ved de fleste ting, kan det også ske at et bilbatteri går i stykker eller får en defekt. Her skal vi se på, hvordan du kan vide, om dit bilbatteri er defekt. Det klassiske og mest åbenlyse tegn på, at der er noget galt med batteriet er, at bilen simpelthen ikke vil starte. Et andet tegn kan være, at batteriet fungerer ustabilt eller kun holder kort tid efter start.

PR-foto credit

Billede af batterityper taget fra bildeleshop.dk

Hvis elektrolytterne har fået en mudret farve, kan det ligeledes være tegn på, at dit bilbatteri er defekt og at det er tid at udskifte det. Hvis du bemærker en lugt af svovlbrinte, kan det betyde, at der er noget galt med batteriet, og da bør du ikke længere bruge batteriet. Lugten af svovlbrinte er ikke til at tage fejl af, for her er der tale om lugten af rådne æg. Svovlbrinte er en særdeles farlig gas, og derfor bør du straks udskifte dit bilbatteri, hvis du oplever denne ubehagelige lugt, som altså er tegn på, at noget er helt galt.

Et defekt bilbatteri har konsekvenser

Et defekt bilbatteri kan altså have konsekvenser i form af, at bilen eksempelvis ikke kan starte. Det kan være meget uheldigt, hvis man står og skal afsted til et bryllup, en operation eller et vigtigt møde. Herudover kan der i værste fald være tale om en forgiftning, da et defekt bilbatteri kan udlede svovlbrinte, der, som vi var inde på tidligere, er ekstremt giftigt for mennesker.

For at holde sit bilbatteri i god form, bør man derfor jævnligt kontrollere det og sørge for, at det ikke har åbenlyse skader. Batteriet aflades en lille smule ved korte ture, og derfor kan det være en god idé en gang i mellem at køre en lidt længere tur for at oplade batteriet. På dage med frost, kan man med fordel vente med at tænde for blæser, radio og sædevarme indtil motoren har fået lidt varme, da strømmen til disse ting ellers vil tære på det i forvejen forkomne batteri.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.