Annoncørbetalt indhold

Hvordan undgår jeg skimmelsvamp?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når det kommer til boliger, så findes der ikke meget værre eller mere irriterende end skimmelsvamp, og det er desværre et problem, som mange mennesker skal kæmpe med på et eller andet tidspunkt.


Skimmelsvamp kommer nemlig af, at konstruktioner i bygningen bliver fugtige, og hvis det først sker, så skal der altså gøres noget ved det med det samme. Og her er det ikke nok bare at fjerne fugten. Man skal finde ud af, hvor det stammer fra, for ellers vil det komme igen som en ond cirkel, der vil hjemsøge dig.


Men hvordan undgår du, at der kommer fugt i dit hus eller din lejlighed, så du kan undgå skimmelsvamp? Læs med herunder og få svarene på det.


Luft ud flere gange dagligt

For at undgå fugt er det en rigtig god idé at lufte ud to eller tre gange dagligt med gennemtræk i cirka 5-10 minutter ad gangen. Det sikrer nemlig, at den dårlige luft kommer ud, mens du får frisk luft ind i boligen.


Generelt kan man ikke lufte for meget ud, men det kan være skidt, hvis dine vægge bliver kølet for meget ned, og derfor lyder anbefalingen altså på to eller tre gange om dagen i 5-10 minutter ad gangen. Gør du det, så er du god på vej til at holde boligen fri fra skimmel.


Tænd for din emhætte under madlavningen

En af de største farer for fugt i din bolig – og dermed på sigt skimmelsvamp – er, hvis du ikke bruger din emhætte under madlavning.


Her vil der nemlig komme damp op fra maden, som vil sætte sig i lejligheden, hvis du ikke bruger emhætten. Derfor er det også en rigtig god idé at starte emhætten små ti minutter inden, du begynder at koge eller stege noget og samtidig også lade den stå tændt ti minutter efter, du er færdig med at koge og stege. Samtidig vil det også have en god effekt, hvis du putter låg på gryder eller pander, da dampen dermed vil blive begrænset.


Tør vasketøjet udenfor

Når man hænger vasketøjet til tørre, så er det en rigtig god idé at gøre det udenfor – hvis man da ikke benytter sig af en tørretumbler.


Når vasketøj hænges til tørre, så afgiver det nemlig fugt, og gør du det indenfor, så vil det sætte sig i din bolig.


Hvis du absolut skal hænge tøj op indenfor, så er det klart bedst at gøre det ude på badeværelset, da dette er bygget til at kunne klare mere fugt end andre rum – men det er altså klart bedst at gøre det udenfor, hvis det kan lade sig gøre.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.