Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Der er flere ting, man skal overveje, inden man får sat solceller op. Først og fremmest skal man have styr på, hvor meget strøm man forbruger i gennemsnit. Dette kan du finde ud af ved at se på din elregning fra det seneste år eller ved at bruge et online beregningsværktøj. Når du har styr på dit forbrug, skal du have styr på, hvor meget plads du har til rådighed til at placere solcellerne. Husk at der skal være en vis afstand mellem de enkelte paneler for at give dem den bedste mulige effekt. Endelig skal du overveje, om der er nogen bygningsrestriktioner i dit område, som kan have indflydelse på placeringen af solcellerne.
Hvordan virker solceller?
Solceller virker ved at omdanne sollys til elektrisk strøm. Når sollyset skinner ned på solcellen, vil det få elektronerne i cellen til at bevæge sig. Dette vil skabe en strøm, som kan bruges til at drive diverse apparater. Solceller er derfor med til at spare på energien, da man ikke behøver at bruge el fra elværket. Dog er det vigtigt, at man husker på, at solceller kun producerer strøm, når der er sollys - og derfor kan det være en god idé at have et batteri tilkoblet, så man har mulighed for at lagre den energi, som ikke bliver brugt lige med det samme. På den måde sikrer man sig også mod afbrydelser i strømmen, hvis vejret eksempelvis bliver overskyet eller om natten.
Hvorfor bør man få solceller?
Solceller har ingen bevægelige dele, som kan gå i stykker. Solceller har derfor en meget lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse. De fleste solcelleanlæg producerer strøm lige så effektivt i dag, som da de blev installeret. Derudover er solceller en fornybar energikilde, hvilket betyder, at de ikke udtømmer jordens ressourcer.
Solceller kan installeres på stort set alle tagtyper, og man behøver ikke at have et stort areal til rådighed for at få et anlæg op at køre. Selv små anlæg kan have en betydelig effekt på ens elregning.
Hvor effektive er solceller?
Solceller er en af de mest effektive energikilder, der findes. Der er mange fordele ved at bruge solceller, men den primære fordel er naturligvis, at de ikke forurener. Solceller producerer ikke CO2 eller andre skadelige stoffer, og derfor er de med til at bevare miljøet på lang sigt. Solceller har også en meget høj effektivitet, hvilket betyder, at de udnytter sollyset bedre end mange andre energikilder.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.