Annoncørbetalt indhold

Flere og flere danskere tager på juleferie i USA

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Den danske jul er egentlig aldrig hvad vi håber på den er – i hvert fald ikke i forhold til vejret. Det har nogle aldrig i sinde at erkende, men dem der har er så småt begyndt at søge mod andre destinationer for juleferien end de danske.


Når man alligevel sjældent får en hvid jul i Danmark

En hvid jul er efterhånden noget vi må se langt efter. I forbindelse med den vanskelige situation vi har sat vores klima i, så har vi også måtte mærke mere til de mere våde og grå vintermåneder. Ja, det er blevet varmere og ja det er blevet mere vådt. Chancerne for en hvid jul bliver desværre mindre og mindre.

Netop fordi at vi alligevel har så små chancer for den jul som vi alle går og drømmer om med familiehygge foran pejsen, mens sneen kalder på både små og store sind for at indbyde til en sneboldkamp når det bliver lyst, så er der mange der er begyndt at rejse væk i julen og her er USA blevet eftertragtet som destination.

Har du selv gjort dig overvejelserne omkring at tage væk i julen, så kan du her læse mere om hvad du skal huske at have styr på til din rejse, som f.eks. ESTA og lignende.

Har du aldrig besøgt USA før, men har du bare set en masse romantiske julefilm der udspiller sig i det amerikanske, så ved du muligvis ikke hvad et ESTA er for noget, for det er ikke noget man hører om i forbindelse med indrejse til andre destinationer.


Din elektroniske rejsetilladelse gør det lettere

Et ESTA er din rejsetilladelse til USA. Det er elektronisk i den store forstand og det vil sige at du allerede fra din ansøgning og betaling af dit ESTA til du modtager det, vil opleve at det hele foregår digitalt. Du ansøger online og udfylder din ansøgning hvorefter du betaler for din rejsetilladelse.

Denne rejsetilladelse giver dig mulighed for at opholde dig i USA i op til 90 dage, hvilket som regel må være rigeligt med dage at have med at gøre i julen, eftersom at det er de færreste der har en juleferie på 3 måneder.

Når du har ansøgt og betalt for dit ESTA, så modtager du en kvittering på den e-mailadresse som du har angivet i ansøgningen. Denne kvittering er ikke din rejsetilladelse og den behøver du ikke at printe ud for at have som et fysisk eksemplar til din rejse. Faktisk kommer der ikke til at være nogle fysiske dokumenter med et ESTA overhovedet, for selve rejsetilladelsen vil blive registreret på dit elektroniske pas.

Alle de nyere danske pas er elektroniske og det er derfor ikke noget du skal bekymre dig om du har. Når du ved boarding til dit fly ved afrejse fra Danmark får scannet dit pas af lufthavnspersonalet, vil de her kunne se at du har en rejsetilladelse og du kan derved boarde.

Hvis du har planer om at hive hele familien med på juleferieturen til USA, så skal du være opmærksom på at dit ESTA ikke gælder for nogen andre end dig selv. Heller ikke hvis du har egne biologiske børn der skal rejse sammen med dig. Børnene skal altså også have et ESTA for at kunne rejse til USA og hvis man ikke lige har tænkt over dette, så kan det skabe en del panik i sidste øjeblik.

Selve det at søge om et ESTA tager ingen tid og de fleste oplever også at de har fået der ansøgning igennem indenfor bare en halv time. Der er dog situationer hvor det kan tage lidt længere tid at modtage kvitteringen om at der nu ligger et ESTA registreret på passet og det er derfor ikke noget man anbefaler, at man først får søgt om når man står i lufthavnen.


Husk også de nye krav vedrørende Covid-19

I forhold til at være i god tid, så er der også nogle andre krav fra USA til dig der ønsker at rejse ind og der er kommet flere til efter at grænserne har været lukket ned pga. Covid-19-situationen. Det er bl.a. krav om at du er vaccineret med mindst 2 vaccinedoser, hvis du ønsker at rejse ind i USA og det skal være med enten Moderna- eller Pfizer-vaccinen.

Er du krydsvaccineret – altså har du fået din første vaccine med AstraZeneca og den næste med Pfizer- eller Moderna-vaccinen er dette ikke godt nok i forhold til at rejse ind i USA fra Danmark. Du skal altså være opmærksom på at du har de rette vacciner i god tid og især hvis du slet ikke har nogen vaccine på stående fod, da der er krav om et vis antal uger imellem hver af de 2 doser.

Tjek op på de gældende krav ugen op til afrejse, så du er sikker på at der ikke er kommet nye krav til. Kravene vedrørende Covid-19 kan ændres fra dag til dag og det gælder derfor om at være helt vågen, hvis man vil sikre sig juleferien i USA.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.