Annoncørbetalt indhold

Er du nysgerrig på forældrekøb?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når man taler om forældrekøb henviser det til, at forældre køber en bolig, som deres barn kan leje. Det ses dog stadig som et helt almindeligt lejemål, selvom det er forældrene, der er udlejere og deres barn, der er lejer. Det vil sige, at lejeforholdet skal leve op til de regler, der er beskrevet i lejeloven. Barnet er ligeledes som enhver anden lejer berettiget til boligsikring, hvis hun eller han opfylder kriterierne for det. Men der er en del ting, som forældrene skal være opmærksomme på.

Tjek vedtægter og servitutter

Når man som forældre vil gøre et forældrekøb, skal man være opmærksom på, om der skulle være noget til hinder for at boligen må lejes ud. Det kan være ejerforeningen har nedskrevet bestemmelser i vedtægterne om, at boligerne ikke må udlejes. Det kan være en servitut på ejendommen eller lignende. Det ville jo være noget ærgerligt at få købt en bolig, som det så viser sig ikke kan bruges i udlejningsøjemed.

Udlejning er erhvervsvirksomhed

Ved et forældrekøb skal man også være opmærksom på at det at leje en bolig ud, af skattemyndighederne, betragtes som erhvervsvirksomhed. Det vil sige, at man som forældre kan trække de udgifter fra, som er i forbindelse med virksomhedens drift, i sin personlige indkomst. Det drejer sig for eksempel om udgifter til renovation og vedligehold. Når det betragtes som en erhvervsvirksomhed, skal der laves et regnskab, hvor man kan se hvilke udgifter og indtægter, der har været. Ved forældrekøb kan man gøre brug af kapitalindkomstordningen eller virksomhedsskatteordningen. Det kommer ofte an på forældrenes økonomi og indkomst hvilken af de to ordninger, der er mest fordelagtig.

Sæt ikke huslejen for lavt

Når man ejer en bolig og lader en anden bo i den, bliver man som ejer beskattet af boligens markedslejeværdi. Også når det drejer sig om et forældrekøb. Det gælder uanset, om man aftaler en almindelig husleje, en lav husleje eller ingen husleje. Det er dog ikke altid smart at sætte huslejen lavt ved et forældrekøb. Den forskel, der er mellem markedslejen og den reelle husleje, betragtes nemlig som en gave fra forældre til barn. Overstiger gaven kr. 60.700 årligt (2015), skal barnet betale en gaveafgift af gaven på 15 procent af værdien.

Markedslejen er vigtig at kende

Når man skal gøre et forældrekøb, er det nødvendigt at vide, hvad markedslejen er på sådan en bolig som den, der skal investeres i. Lejen må som nævnt tidligere ikke sættes for lavt og samtidigt er der i lejeloven bestemmelser, der fastsætter hvor høj en husleje maksimalt må være. Så det er med at holde tungen lige i munden.

Søg rådgivning og gør en god investering

Det er en god ide at kontakte en erfaren boligadvokat, hvis I overvejer et forældrekøb. Der er en del, der skal tages i betragtning for at finde ud af, hvordan købet kan hænge sammen økonomisk. Det er en måde hvorpå man som forældre kan undgå at få en ubehagelig økonomisk overraskelse, som kan følge en i mange år frem.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.