Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du foretage en familiehandel

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du nogensinde tænkt over, hvad der bliver af din bolig, når du engang ikke er her længere? Hvem skal overtage den, og hvordan skal denne proces forløbe?

Alle disse spørgsmål vil vi besvare for dig i denne artikel, hvor vi gennemgår fordelene ved en familiehandel, samt hvordan du kan foretage dig en sådan form for ejendomsoverdragelse.


Det kan være dyrt at arve

Når dine efterkommere skal arve af dig, så vil der være pålagt en arveafgift, som er en beskatning på 15% af den samlede sum.

Derfor vil en bolig, der går i arv altså koste arvingen 15% af den samlede ejendomsvurdering dog fraregnet et bundfradrag på 312.500 DKK.

Så dette bør du være opmærksom på, hvis du vælger at testamentere din bolig.


Hvad kan jeg så gøre i stedet for?

Hvis du er interesseret i at overdrage økonomiske midler på en nem og billig måde til et nærtstående familiemedlem, så vil vi anbefale dig at lave en familiehandel. Ved en familiehandel overdrager du så at sige din ejendom, hvilket også bliver omtalt som en familieoverdragelse.

I og med at denne form for ejendomshandel sker indenfor familiens rammer, er der nogle særligt fordelagtige forhold, som adskiller en familiehandel fra en normal ejendomshandel.


15%-reglen

Den mest berømte fordel ved en familieoverdragelse er 15%-reglen, som tillader at prisen på købsaftalen for boligen kan sættes til 15% under den seneste offentlige ejendomsvurdering. Du har altså mulighed for at sælge boligen meget billigere end den normale markedsværdi. Især hvis det er mange år siden at boligen senest blev vurderet.


Ingen arveafgift

Som vi også skrev indledningsvist, så kan det godt blive dyrt at arve. Når du overdrager din bolig gennem en familiehandel, så vil den person som boligen overdrages til slippe for at betale arveafgift, hvilket er en god måde at overføre økonomiske midler videre til dine efterkommere.


Hvordan skal jeg foretage en familiehandel?  

Helt overordnet set, så kan du overdrage din bolig på to forskellige måder. Enten kan den person, som skal købe din ejendom betale den samlede pris, som er angivet i købsaftalen, fuldstændig som det gør sig gældende ved en almindelig ejendomshandel.

Den anden mulighed er, at du opretter et afdragsfrit familielån på det beløb, som ejendommen skal sælges til. Her har du muligheden for at give en årlig pengegave på 69.500 DKK, som kan bruges til at betale af på lånet.

Dermed betaler du faktisk selv lånet af, og overdrager dermed værdien af ejendommen til det nærtstående familiemedlem, som du ønsker, skal overtage din bolig.


Skal jeg bare gøre det selv?

Vi vil som udgangspunkt altid anbefale dig at søge kyndig rådgivning hos juridiske fagfolk, der har specialiseret sig i denne form for ejendomshandel. På den måde er du altid sikret på det juridiske plan, hvilket betyder at der ikke pludselig opstår ubehagelige overraskelser.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.