Annoncørbetalt indhold

Den grønne omstilling i Danmark kalder på flere elektrikere

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I løbet af de seneste år har teknologien fået en mere markant rolle i samfundet, og det er stort set – for ikke at sige helt – umuligt at komme igennem en enkelt dag uden at benytte nogen form for elektronik. Det har krævet en stigning i antallet af elektrikere i Danmark – og denne stigning er ikke slut endnu.

Har du stået og overvejet at taget en uddannelse som elektriker, så er det en fornuftig måde at tjene til føden på. I forbindelse med den grønne omstilling stiger behovet nemlig yderligere i øjeblikket, og du kan være sikker på, at der er brug for din arbejdskraft både nu, men også senere.


Den danske målsætning

Hvert år bliver der sat nogle mål i forbindelse med, hvordan vi bedre kan tackle den klimakrise, som vi står overfor. De mange drivhusgasser, der bliver lukket ud i forbindelse med industrisamfundet, skader miljøet på en måde, der har en negativ indflydelse på menneskeheden, og derfor er det selvfølgelig noget, vi skal have bremset i den nærmeste fremtid.

Den danske regering har i denne sammenhæng været ude og sætte et samlet mål for befolkningen, der lyder på at reducere 70 procent af de drivhusgasser, der i øjeblikket udledes, inden 2030. Efterfølgende har Dansk Energi kigget på deres analyser og faktisk konkluderet, at dette vil føre til en årsvækst på 290.000 kroner for de investeringer, der er lagt i denne omstilling – og at det samtidig vil kræve flere elektrikere, smede og VVS’ere at gå gennemført forandringen.


Opstilling af ny elektronik

Regeringen har selvfølgelig lagt en plan for, hvordan målet skal løses. Det er trods alt et ambitiøst mål, og det er noget, der er blevet set på med skeptiske øjne, lige siden det blev meldt ud – særligt fra et rent økonomisk synspunkt.

Planen er den, at vi skal overgå til grøn energi. Det vil sige, at strømmen skal hentes via vindmøller, solceller og lignende vedvarende energimetoder. Ét af de punkter, der ikke har været den samme fokus på er dog, hvor disse skal komme fra.

Det kræver nemlig både elektrikere og smede at få bygget og opsat både vindmøller og solceller, og idet produktionen af dette skal øges, og der kommer et stigende behov for at sætte disse op, så vil der ikke længere være en tilpas arbejdsstyrke med disse kompetencer, der kan klare opgaverne.


Hvad er løsningen?

Denne konklusion kan ikke bruges til meget i sig selv andet end at skabe tvivl og bekymring omkring den grønne omstilling. Dog fremlægger Dansk Energi også, at det vil føre til en øget efterspørgsel på selvfølgelig faglærte elektrikere, smede og VVS’ere, men faktisk også de ufaglærte, der har de samme kompetencer. 96.000 kroner af de investerede 290.000 kroner vil gå til at få de ufaglærte med rette evner og kompetencer omskolet og opkvalificerede, så de kan hjælpe til på de felter, hvor der kommer til at mangle arbejdskraft.

Det er nemlig den eneste måde, hvorpå de kan sikre sig, at det hele kommer til at gå regelmæssigt og sikkert til.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.