Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Når du skal købe en bolig, kan du ikke mere få råd af ejendomsmægleren. Det er blevet bestemt ved lov at en ejendomsmægler kun må fungere som sælgers rådgiver. Derfor kan man som køber føle sig lidt på bar bund i en bolighandel. Det er utrygt og kan desværre resultere i, at køber bliver ført bag lyset eller overser vigtige detaljer, der får betydning i negativ henseende senere hen. Derfor kan det kun anbefales, at du som køber søger professionel rådgivning hos en erfaren boligadvokat.
Hvad gør en boligadvokat?
En boligadvokat har forstand på alle bolighandlens faser og dokumenter. Efterhånden er der rigtig mange dokumenter at holde styr på. Det er vigtigt at få dem alle læst grundigt igennem så alt kommer frem i lyset. Boligadvokaten kigger bl.a. på:
· Salgsopstillingen
· Købsaftalen
· Tilstandsrapporten
· Elrapporten
· Energimærket
· Ejerskifteforsikring
· Tingbogsattest og servitutter
Det vil sige, at du med en boligadvokat ved din side ikke selv skal sidde og læse alt dette igennem og forsøge at holde styr på det hele. Det er svært at gennemskue, hvad, det der står i papirerne, har af betydning for dit køb. Det gør boligadvokaten for dig. Det giver dig sikkerhed for at købet er godt og, at handlen foregår rigtigt.
Læs meget mere hos Hviid Advokater A/S her: https://hviidadvokater.dk/boligadvokat/
Sørg for at sikre jer efter boligkøbet
Hvis I er et ugift par, der køber en bolig sammen, kan I hos en boligadvokat få lavet et udvidet samlevertestamente. Et sådant testamente sikrer, at I som ugift par har næsten de samme rettigheder som et gift par, hvis den ene af jer falder bort. Når man ikke er gift arver ens partner intet, hvis ikke man skriver et testamente. Det kan får store økonomiske konsekvenser for den part, der er tilbage. Det hus i ejer i fællesskab skal jeres børn arve halvdelen af eller, hvis der ingen børn er, forældrene til den afdøde. Så kun hvis den efterlevende kan købe børn eller forældre ud kan vedkommende blive i huset.
Undgå konflikter
Det er også en boligadvokat der kan udforme en samejeoverenskomst. Det er en kontrakt, man laver mellem parter, der ejer en bolig sammen. Det kan være et samlevende par eller venner og, der kan naturligvis være mere end to, der omfattes af overenskomsten. Med overenskomsten kan man undgå, at der opstår konflikter i det hele taget, eller man ved hvad man skal gøre, hvis de opstår alligevel. Det står nemlig i samejeoverenskomsten. Typisk kan et ugift par få den udarbejdet, så de ved, hvordan de skal forholde sig, hvis de går fra hinanden, eller hvis der opstår andre former for konflikter, der har med boligen at gøre. Det er en rigtig god ide at få lavet en samejeoverenskomst i ”fredstid”, altså inden der er opstået uenigheder. Så er det lettest at få skrevet nogle fair betingelser ned i kontrakten. Hvis konflikterne er startet er det langt sværere.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.