Plejemor fik mistanke om seksuelt misbrug: Den dag væltede det ud af hende med navne og beskrivelser af mænd

På andendagen af en retssag om flere tilfælde af voldtægt kom det frem, hvorfor sagen tog fart hen over sommeren 2018. En i dag 17-årig pige åbnede sig over for plejemoren, der så gik til myndighederne med sin mistanke og oplysninger. Arkivfoto

Plejemor fik mistanke om seksuelt misbrug: Den dag væltede det ud af hende med navne og beskrivelser af mænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På andendagen af en voldtægtssag ved Retten i Horsens forklarede en plejemor, hvorfor hun i foråret 2018 fik mistanke om seksuelt misbrug af en i dag 17-årig pige. Faren på 72 år og hans kammerat på 69 år er tiltalt i sagen.

Horsens: - Ja, jeg tror, hun fortæller sandheden. Der er for mange sammenfald. Og jeg kan have det enormt dårligt over ikke at have reageret tidligere.

Sådan lød det fra en plejemor, der fredag sad i vidneskranken i Retten i Horsens - i en sag, hvor to mænd på henholdsvis 72 og 69 år er tiltalt for en række voldtægter af en i dag 17-årig pige i perioden 2002-2011.

Den 72-årige er far til pigen, og den 69-årige er en god ven af familien. Mændene nægter sig skyldige i alle anklager.

Kvinden, der har været tæt på pigen i mange år, først som aflastning, siden som decideret plejemor, forklarede om den dag i foråret 2018, da sagen virkelig tog fart.

Den da 16-årige pige havde en avisrute, og på et tidspunkt begyndte hendes mobiltelefon at ringe ofte. Displayet viste et nummer, pigen og plejemoren ikke kendte. Plejemoren slog nummeret op, og det afslørede en adresse, som lå på pigens avisrute.

- Jeg tog derhen, og en mand lukkede op. "Kender du det nummer", spurgte jeg. "Ja, det er mit", sagde han. Jeg konfronterede ham med opkald og sms'er. Han sagde: "Vi snakker bare", fortalte hun.

- Han havde inviteret NN (pigen, red.) på besøg på et tidspunkt, da hans kone ikke var hjemme. Da faldt min verden sammen, sagde plejemoren i retten.

Pigen fortalte efterfølgende plejemoren, at "han havde rørt hende".

- Har han rørt dig andre steder, spurgte jeg. "Nej, han har ikke". Det gentog hun. "Har andre", spurgte jeg - og så væltede det ud af hende med navne og beskrivelser af mænd, forklarede plejemoren.

Da blev den 72-årige, den 69-årige, en tredje navngiven person samt en "tyk" og en "tynd" nævnt.

Hun har aldrig fortalt, at der skulle være foregået noget seksuelt med far eller mor.
Socialrådgiver fra Aalborg Kommune, der vidnede fredag

Troværdighed

Aalborg Kommune, der har familiens sag, fordi alle bortset fra faderen flyttede nordpå for år tilbage, blev underrettet, og siden rullede begivenhederne. Pigen, der ikke er til stede i retten, blev videoafhørt i to omgange i sommer, og hendes forklaring blev afspillet torsdag - for lukkede døre.

Forsvarerne spurgte fredag både plejemoren og andre vidner til, om pigen var "vidtløftig", en "drama queen", om hun løj en del, og om hun havde en tendens til at klæbe sig til mænd.

Svarene varierede hos vidnerne, men meget kredsede i dagens løb om pigens troværdighed eller mangel på samme.

- Hvorfor stoler du på hende i denne situation, lød spørgsmålet til plejemoren:

- Igen, der var for mange sammenfald, svarede hun.

Sammenfaldene relaterer sig bl.a. til nogle fysiske tegn på pigen. Horsens Folkeblad har valgt ikke at gå i detaljer med den del af sagen af hensyn til ofret.

Opbakning til de tiltalte

Vidner fra den 72-åriges familie, hans kæreste fra de senere år og samleveren til 69-årige bakkede til gengæld op om hovedpunkterne i de forklaringer, de tiltalte kom med torsdag:

At ingen af de tiltalte nogensinde har været alene med pigen, at den 72-åriges impotens siden engang i 1990'erne umuliggjorde voldtægt, og at pigen aldrig har været i den lejlighed i Horsens' midtby, hvor hun siger, hun blev voldtaget af den 69-årige i 2007.

En kvinde, der har været kæreste med den 72-årige, slog fast, at manden på intet tidspunkt var alene med pigen, da hun var på besøg i parrets campingvogn ved Bygholm Sø i sommeren 2011. Tiltalen lyder på to tilfælde af voldtægt dér.

Der blev tegnet et billede af, at ingen af de to mænd havde forstand på, hvordan børn skulle håndteres.

Snak om uovervåget samvær

Socialrådgiveren, der i sin tid var tilknyttet pigens familie i det nordjyske, vidnede også fredag.

Snakken kredsede meget om, at den 72-årige ifølge socialrådgiveren ønskede uovervåget samvær med overnatning med pigen. Det tillod sagsbehandleren ikke. Det blev ved maksimalt tre timers uovervåget samvær, og så mente den 72-årige, at der var for langt at køre. Han var da flyttet langt væk fra Horsens.

- Men hun har aldrig fortalt, at der skulle være foregået noget seksuelt med far eller mor, sagde socialrådgiveren i retten.

Sagen fortsætter 21. december med dokumentation, procedure og efter alt at dømme dom i løbet af eftermiddagen.

Plejemor fik mistanke om seksuelt misbrug: Den dag væltede det ud af hende med navne og beskrivelser af mænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce