Kvinde kørte væk, efter hun ramte ældre kvinde på p-plads: Jeg troede, det var en bunke sne

En 50-årig kvinde ramte i februar en 89-årig kvinde på en p-plads i Hovedgård. I Retten i Horsens forklarede hun onsdag, at hun ikke lagde mærke til, at hun ramte kvinden med bilen og kørte hen over hende. - Jeg troede, jeg ramte en bunke sne, forklarede hun. Den 89-årige brækkede bækkenet og korsbenet og fik tre brud på sin arm. Arkivfoto

Kvinde kørte væk, efter hun ramte ældre kvinde på p-plads: Jeg troede, det var en bunke sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager vil have kvinde dømt for at have handlet groft uagtsomt og være stukket af. Hendes forsvarer mener ikke, hun kan gøres skyldig.

Hovedgård: Var der tale om groft uansvarlig kørsel eller bare et hændeligt uheld, da en 50-årig kvinde fra Horsens' opland 10. februar i sin bil ramte en 89-årig kvinde på p-pladsen ved Fakta i Hovedgård.

Det skal dommeren ved Retten i Horsens nu tage stilling til, efter sagen blev behandlet ved retten onsdag formiddag. 

Den 50-årige kvinde, der var stærkt påvirket af sagen, siger selv, at hun godt nok hørte et mindre bump, da hun bakkede ud fra p-pladsen.

- Men det havde sneet, og jeg troede simpelthen, det var noget sne, der faldt ud af min hjulkasse, forklarede hun, da anklageren spurgte, om hun slet ikke havde en anelse om, at hun havde ramt en person på p-pladsen.

Det benægtede kvinden, der derfor kørte hjem. Senere blev hun opsøgt af landbetjenten.

- Jeg fik et chok, da han bankede på og fortalte, at jeg var efterlyst, fortalte hun, der allerede dagen efter ulykken tog kontakt til den 89-åriges søn og siden besøgte den 89-årige på sygehuset.

Og så kunne jeg høre, at min veninde hylede og skreg. Det plejer hun ikke at gøre, så jeg vidste, at der måtte være noget helt galt.
Offerets veninde, som vidnede i sagen

- Ingen gør det med vilje

Den 89-årige kvinde, der var kørt til Fakta for at handle sammen med sin nabo, endte med at komme ind under den 50-åriges bil, og hun blev slæbt med et kort stykke. Hun pådrog sig flere skader. Blandt andet bækkede hun armen, skulderen, korsbenet og bækkenet, og hun måtte indlægges på sygehuset i 12 dage, før hun blev udskrevet til en aflastningsplads. Hun har i dag varige mén.

Alligevel var det ikke nag, der plagede den spinkle kvinde, da hun indtog vidneskranken i Retten i Horsens.

-  Jeg er ikke ude på at gøre hende (den tiltalte, red.) mere ked af det. Der er jo ikke nogen, der gør sådan noget her med vilje, sagde hun.

Den 89-årige kunne sagtens huske, hvad der var sket på p-pladsen. Hun var steget ud af bilen for at guide veninden til at få bilen bakset på plads i båsen, hvor der ikke var meget plads.

- Derfor stillede jeg mig bag bilen ved siden af. Jeg så ikke, der sad nogen i bilen. Men pludselig begyndte den at bakke. Jeg fik et skub og faldt ind under bilen. Jeg dækkede for mit ansigt med min arm, og så kørte bilen hen over mig, forklarede hun.

Bør frakendes kørekortet

Anklagemyndigheden går efter at få den 50-årige dømt for at have handlet groft uforsvarligt ved ikke at kigge sig ordentligt for, før hun bakkede ud af p-båsen.

- Selvfølgelig har hun ikke gjort det med vilje, men hun har altså en forpligtelse til at kigge sig for. Og hun har en forpligtelse til at stige ud af bilen og tjekke, hvad der er sket, når hun mærker et bump, lød det fra anklageren, der kræver den 50-årige idømt en bøde på knap 10.000 kr., 10 dagbøder á 300 kr. samt en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år.

Hun støtter sig bl.a. til en overvågningsvideo fra Fakta, hvor man kan se, at den 50-åriges bil rammer den 89-årige.

Bilistens forsvarer mener dog ikke, at hans klient har handlet uforsvarligt.

- Jeg mener, hun skal frifindes for overtrædelse af færdselsloven. I min optik er der tale om simpel uagtsomhed. Og jeg mener ikke, hun kan dømmes for at stikke af, da hun slet ikke ved, hun har ramt nogen, sagde han.

Derudover stiller forsvareren også spørgsmålstegn ved, om man kan være sikker på, at alle den 89-åriges skader stammer fra den 50-åriges bil.

- Jeg mener at kunne se på overvågningsvideoen, at den 89-åriges venindes bil også rammer hende, efter hun er blevet kørt over af min klient. Derfor mener jeg ikke, min klient bærer hele skylden for skaderne, sagde han.

Der falder dom i sagen 13. december.

Kvinde kørte væk, efter hun ramte ældre kvinde på p-plads: Jeg troede, det var en bunke sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce