Farlig hund lever stadig: Ejer trænede den som kamphund - så røg han i fængsel

Hunden tilhører racen tibetansk mastiff. Foto: Colourbox

Farlig hund lever stadig: Ejer trænede den som kamphund - så røg han i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glud: Skæbnen er endnu ikke afgjort for den hund, der onsdag aften var løs i Glud-området efter at være stukket af under transporten fra én kennel til en anden. Hunden, som politiet betegnede som farlig og aggressiv, blev indfanget og bragt til en dyrlæge, og her er den stadig.

Det oplyser vagtchef Jesper Thranum fra Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad torsdag morgen.

- Hunden er blevet bedøvet temmelig kraftigt. Det var svært at bedøve dem med en bedøvelsespil på grund af dens kraftige pels, men til sidst lykkedes det. Når den vågner, er det op til dyrlægen at vurdere, om den er i sådan en forfatning, at den må aflives, eller om den kan blive sendt til den hundepension, som den var på vej til, da den stak af, siger vagtchefen.

Med forfatning mener han, om hunden fortsat er så aggressiv, at den udgør en fare for andre.

Trænet som kamphund

Hunden er af racen tibetansk mastiff, som ifølge politiet ikke er ulovlig i Danmark eller normalt betegnes som synderligt farlig.

At Sydøstjyllands Politi alligevel valgte at advare borgerne i Glud mod hunden skyldtes den forhistorie, hunden har, forklarer Jeppe Thranum.

- Den var på vej til sin tredje hundekennel. Den har været på to før, men det fungerede ikke, fordi den var for aggressiv, så nu ville man give det et sidste forsøg på at få det til at fungere, før den blev aflivet, forklarer vagtchefen.

Hunden har tidligere boet hos sin oprindelige ejer i Aarhus-området.

- Men ejeren kan ikke længere tage sig af den, fordi han sidder varetægtsfængslet. Han har simpelthen trænet den til at være så aggressiv, så han kunne bruge den som beskyttelses- og vagthund, og det er derfor, vi valgte at advare mod hunden, siger Jeppe Thranum.

Fremtiden er uvis

Om den varetægtsfængslede ejer kommer til at have nogen indflydelse på hundens fremtid, vides ikke på nuværende tidspunkt. Generelt er det uvist, hvad der skal ske med hunden.

- Det er op til dyrlægen at vurdere, og det kan godt tage tid. Først skal hunden vågne fra bedøvelsen, og den er sikkert også stresset efter at være blevet jagtet, så den har nok brug for at falde ned igen. Det er ikke sikkert, der bliver truffet en beslutning i dag, siger Jeppe Thranum.

Farlig hund lever stadig: Ejer trænede den som kamphund - så røg han i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce