Sydafrika kalder tørke for en national katastrofe

Indbyggerne i Cape Town i Sydafrika er tæt på at løbe tør for vand. Her står indbyggere i kø for at hente vand i januar 2018.

Sydafrika kalder tørke for en national katastrofe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tørke har hærget store dele af Sydafrika og truer med at efterlade Cape Town uden drikkevand.

Sydafrikas regering siger i en erklæring, at landets tørke er en "national katastrofe".

Tørken har hærget store dele af landet og truer med at efterlade fire millioner indbyggere i Cape Town, som er en af landets tre hovedstæder, uden drikkevand i deres boliger.

I en erklæring, som er blevet offentliggjort i regeringens lovtidende, siger beredskabsstyrelsen, at tørken er blevet erklæret for "en national katastrofe", efter at der igen er taget bestik af dens "omfang og alvor".

De fire millioner indbyggere i Cape Town, som er landets parlamentariske hovedstad, forsøger desperat at spare hver eneste dråbe vand, mens alle tæller ned til "dag nul", hvor der ikke vil være mere vand tilbage i storbyen.

"Dag nul" kommer inden længe, hvis ikke forbruget af vand falder, eller hvis der ikke kommer regn og fylder de tomme damme og reservoirer.

Myndighederne har senest sagt, at "dag nul" vil komme den 11. maj på grund af tørke og ekstrem vandmangel.

Tidligere er den bebudede dato blevet rykket flere gange. Baggrunden for udsættelsen har været nye beregninger, som for eksempel viste, at landmænd uden for Cape Town ville bruge mindre vand end tidligere beregnet.

Derudover har frugtplantager i området overført vand til byens forsyningssystem.

Indbyggerne har kun lov til at bruge begrænsede mængder vand dagligt, og mange vandstationer er lukket.

Omkring en fjerdedel af Cape Towns indbyggere bor i slumområder, hvor der ikke er indlagt vand, men hvor alle skal hente vand, som de har brug for, ved offentlige vandhaner.

Sydafrika kalder tørke for en national katastrofe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce