Hver femte tjekker mobiltelefonen, så snart de vågner

Tablets og smartphones fylder mere og mere i vores hverdag. For mange er skærmen det sidste, de ser, før de falder i søvn, og det første de tjekker, når de vågner. Genrefoto

Hver femte tjekker mobiltelefonen, så snart de vågner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

tech - Sms'er, e-mails og sociale medier. Mobiltelefonen er blevet en fast bestanddel af danskernes morgenrutine. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte. Her siger 20 pct., at de har tjekket deres mobiltelefon, senest fem minutter efter de er vågnet. For de unge er tallet langt højere. Alligevel er vi bagud i international sammenhæng.

- Smartphonen er efterhånden blevet en fuldstændig integreret del af vores hverdag, lige fra det øjeblik vi slår øjnene op. Efter blot en halv time har 55 pct. haft øjnene på skærmen. Efter to timer har fire ud af fem tjekket, om der er tikket beskeder ind, siger medieekspert i Deloitte, Frederik Behnk.

De unge er selvsagt allerhurtigst til at tjekke, om der er nyt på telefonen.

- Blandt de 18- til 29-årige siger halvdelen, at tjekker telefonen inden for få minutter, efter de er vågnet. For mange er mobiltelefonen uden tvivl det sidste, de ser, inden de lukker øjnene om aftenen, og det første de tager frem, når det er blevet morgen igen. Bortset fra søvnen er man 'på' døgnet rundt, siger Frederik Behnk.

Trods et hav af apps og sociale medier er sms'er stadig på førstepladsen over det, der bliver tjekket, når telefonen låses op.

- Sms'en har vist sig at være svær at slå af banen som et populært kommunikationsmiddel. Det er da også hele 29 pct. af danskerne, der som det første ser efter sms'er, når de vågner. Til sammenligning læser 19 pct. e-mails, 12 pct. logger på de sociale medier, mens blot 3 pct. kaster sig over instant-beskeder fra eksempelvis Snapchat, siger Frederik Behnk.

Selv om danskerne for længst har taget smartphonen til sig, er vi stadig langt bagud i forhold til andre lande. Det viser en ny, stor undersøgelse fra Deloitte i USA.

- Mens vi i Danmark typisk veksler mellem smartphones, tablets og PC'er, er de ikke-vestlige lande for manges vedkommende udelukkende mobile. Her er smartphonen ganske enkelt den primære kontakt til den digitale verden og alt, hvad der dertil hører af nyheder, kommunikation og mobile betalinger, siger Frederik Behnk.

Ca. 80 pct. af verdens befolkning ejer eller har direkte adgang til en smartphone. Ca. 50 pct. har adgang til en tablet.

Hver femte tjekker mobiltelefonen, så snart de vågner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce