Her får du den bedste pris på roaming

Vi har vænnet os til at bruge mobilen til alt - overalt. Men det kan koste dyrt at bruge den i udlandet. Arkivfoto

Her får du den bedste pris på roaming

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

mobilpriser - Selv om der er loft på prisen for opkald og data inden for EU, er det en god idé at tjekke dit teleselskabs roamingpriser, inden du rejser.

Mobiltelefonen bliver brugt som vejviser, guidebog, tv, musikafspiller og socialt mødested, når vi er hjemme, men når vi rejser rundt i Europa, slår to ud af tre danskere dataroaming fra, viser en ny YouGov-analyse for Telia.

Og det kan der være grund til.

Selv om EU har sat et loft for, hvor meget det må koste at bruge telefonen i et andet EU-land, kan man ende med en dyr regning, siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

- Mange forbrugere er for eksempel ikke opmærksomme på, at når de sender en emotikon i en sms, kan beskeden blive sendt som en mms. Og så kan beløbet pludselig løbe op, siger Martin Salamon.

Nye EU-regler har fastsat, at roamingafgiften højst må være 46 øre per minut, når man ringer fra sin mobil i et andet EU-land, og 10 øre per minut for at modtage opkald på rejsen.

Din dataregning har en øvre grænse på 465 kroner inden for EU, hvorefter der lukkes for dataroaming på din telefon.

EU har varslet, at roamingafgifterne helt falder helt væk per 15. juni 2017, men det skal man tage med et gran salt, mener Martin Salamon.

- Der vil stadig være forskel på teleselskaberne, og de har mulighed for at gøre deres tilbud mere attraktive, end de bliver tvunget til af EU, siger han.

Derfor opfordrer Martin Salamon til at se på teleselskabernes priser på roaming.

Og her har teleselskabet 3 det bedste tilbud i Danmark, hvis man spørger Nicolas Frederiksen, teleanalytiker hos Telepristjek.dk.

- 3 troner med det mest attraktive roamingtilbud på markedet i dag, siger han.

Med 3's tilbud '3LikeHome' kan du bruge din telefon, som du gør derhjemme, i 28 lande - primært inden for EU - men også i USA og Tyrkiet.

Det billigste 3-abonnement med 3LikeHome koster 130 kroner om måneden.

Roamingtilbuddene hos Telia, TDC og Telenor minder ifølge Nicolas Frederiksen om hinanden, men blandt de tre fremhæver han Telia som det bedste tilbud.

- Telia har vist evne til at forbedre deres roamingpakker, og samtidig koble dem til mere attraktive abonnementer end for eksempel TDC, siger han.

Med Telias 'Roam Like Home Europa' kan du tale, sende sms'er, mms'er og surfe, som du gør derhjemme, i 37 lande i Europa.

Det billigste Telia-abonnement, hvor man får Roam Like Home Europa i seks måneder, koster 149 kroner om måneden.

Men det er vigtigt, at man ikke går hovedkulds efter selskabet med det bedste tilbud på telefoni i udlandet, siger Nicolas Frederiksen.

- Man må ikke stirre sig blind på roamingtilbud. Man skal altid have sit hverdagsforbrug i tankerne, når man vælger teleskab, siger han.

Fakta: Maksimal pris på mobiltelefoni fra et EU-land til Danmark

- 46 øre pr. minut for at foretage et opkald

- 10 øre pr. minut for at modtage et opkald

- 18 øre for at sende en sms

- Det er gratis at modtage sms'er

- 46 øre pr. megabyte data, du downloader

- Mails, mms med mere kan være rigtig dyrt. Tjek priserne på dit selskabs webside.

Kilde: Forbrugerrådet TÆNK

/ritzau/FOKUSHer får du den bedste pris på roaming

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce