"FIFA 18" er sjovt, flot og lækkert - men mindre realistisk end forgængeren


"FIFA 18" er sjovt, flot og lækkert - men mindre realistisk end forgængeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Multiplatform: "FIFA 18" er på ingen måde så nyskabende som sin forgænger, der introducerede brugen af Frostbite-motoren og "The Journey" - på dansk "Rejsen", men alt, hvad der var godt i "FIFA 17", er blevet en smule bedre i "FIFA 18", der uden tvivl er det flotteste fodboldspil til dato og på mange måder et af de sjoveste at spille.

"FIFA 18", der i år har Ronaldo på forsiden, er et monster af et spil, og det kan være svært at finde ud af, hvor man skal begynde.

"Rejsen" er den nyeste feature, og her skal du nok en gang i rollen som Alex Hunter prøve at nå til tops som professionel fodboldspiller. Den unge komet når på kort tid at få ros af selveste Ronaldo, give interview til Rio Ferdinand og flirte med verdens allerstørste klubber, før han må se sig slået karrieremæssigt tilbage og begynde forfra. Det er sjovt at prøve kræfter med daglig træning, interviews og kampe, hvor det kan anbefales kun at spille som Alex Hunter, og "Rejsen" er på mange måder et spil i spillet - om end lidt for kort til at stå alene.

Et andet spil i spillet er "Ultimate Team", der har bidt sig fast som den mest populære måde at spille FIFA på. Konceptet med at samle kort-pakker, bygge et hold og så spille med det for at kunne gøre det endnu bedre er genialt og stærkt vanedannende, og nu kan man i såkaldte Squad Battles spille mod hold bygget af andre spillere, men styret af spillets AI. Den mulighed vil sikkert lokke flere af de spillere, der foretrækker at spille offline til.

Karriere-delen af "FIFA 18" har dermed fået sig en "konkurrent". Her er der dog også små nyskabelser, mest iøjnefaldende er muligheden for at behandle transfer- og kontrakt-forhandlinger på samme måde som i "Rejsen" med dialogbokse og en animeret forhandling på managerens kontor - mens selve processen med at scoute og vælge spillere at indlede forhandlinger med er gjort unødigt omstændelig i år.

Alle spilmåder og menuer er intuitive og lækre, ligesom EA nok engang har sat et lækkert lyd-tapet med alt fra The National til Lorde.

Vigtigst er dog det, der sker på grønsværen i to gange 45 minutter. Er du vant til at spille "FIFA", vil du hurtigt se kombinationsspillet flyde og bolden finde netmaskerne - faktisk lidt for hurtigt. En tidlig patch har hjulpet en smule på det, men det er stadig som om, at "FIFA 18" i højere grad end sine forgængere har en forkærlighed for det spektakulære, for sensationelle dribleture og formidable flugtere bliver hurtigt hverdagskost. Det gør ikke "FIFA 18" mindre underholdende, tværtimod, men det gør oplevelsen mindre realistisk. Flot ser det dog ud, når Ronaldo, Messi, Neymar Jr. og co kommer til live med helt rigtigt udseende, bevægelser og fejringer.

"FIFA 18" tager stort set alt, hvad der er lækkert ved serien, og gør det endnu bedre, men manglende realisme og en smule funktionalitet i karriere-delen trækker ned. Og selv om alt er bedre end sidste år, virker "FIFA 18" mere som et konsoliderende spil end et nyskabende et - men er du til digital fodbold, er det svært at komme udenom.

"FIFA 18"

Fem stjerner ud af seks

Platform: Xbox One, PS4, pc, Nintendo Switch*

Udgivelsesdato: 29. september

*Switch-versionen indeholder ikke "The Journey"

Se trailer for spillet her

"FIFA 18" er sjovt, flot og lækkert - men mindre realistisk end forgængeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce