"Call of Duty: WW2": Et stykke krigshistorie... med lidt zombier


"Call of Duty: WW2": Et stykke krigshistorie... med lidt zombier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Multiplatform: Den nyeste udgave af Call of Duty-spilserien indeholder utal af spilmuligheder, hvad enten du vil gå i krig alene hjemme i stuen eller sidder sammen med kammeraterne en fredag aften.

Omdrejningspunktet er anden verdenskrig, og det klæder spilserien at vende tilbage til den mere simple krigsførelse. De seneste udgaver har foregået i nu- eller fremtiden med højteknologiske våben og omgivelser, og man havde følelsen af, at den populære spilserie ikke kunne presse mere ud disse scenarier.

Spillets udvikler, Sledgehammer Games, har derfor rystet posen og bygget spillet op om anden verdenskrig, som vi senest stiftede bekendtskab med i 2008, når vi snakker "Call of Duty".

I kampagne-delen er du hovedsageligt den amerikanske soldat Ronald "Red" Daniels, der har sluttet sig til 1st Infantry Division. Her spiller du en lille men vigtig rolle i den store krigshistorie, hvor du er førstehåndsvidne til historiske kampe, der starter i Normandiet med D-dag og strækker sig helt til befrielsen af Paris og videre til krigens afslutning. Med hjertet i krig Sledgehammer Games har i "Call of Duty: WW2" gjort alt for, at du føler dig som Ronald "Red" Daniels. Der er masser af historie om den gravide kone hjemme i Texas, mens medfølelsen for dine kammerater under krigen fylder meget i bestræbelserne på at give Ronald "Red" Daniels en stærk karakter hjemme i stuerne. Undervejs kæmper han sig gennem scenarierne i alt fra mudderbelagte landeveje til frosne skovbunde, alt imens den ustabile og krigsliderlige sergent William Pierson tvinger dig og dine kammerater ud i den forreste række i krigen.

I din deling har hver mand en rolle. Skal du have mere ammunition, førstehjælpspakke eller have udpeget fjender i landskabet, henvender du dig til den person i delingen, som har egenskaben. Du er selv manden, som sparker dørene op til nye rum eller bunkers, mens du holder alt fra en flammekaster til sniper-riffel i hånden. Undervejs udfører du også skæbnesvangre missioner gennem andre karakterer. Du er bl.a. pilot i en vild luftduel, mens det mest nyskabende i spilserien er din mission med den kvindelige, franske spion Rousseau. Hun skal bevæge sig gennem en nazi-højborg, hvor du på forhånd skal huske en række informationer, som du bliver spurgt om mange gange, når du møder en tysk befalingsmand. Her har du blot få sekunder til at give det rigtige svar - ellers er det ude med dig. Det giver en kærkommen variation fra slagmarken med Ronald "Red" Daniels, og det er helt sikkert en spilfunktion, som vi burde se i de kommende udgaver af Call of Duty-serien.

Social krigsførelse

Du kan ikke sige "Call of Duty" uden også at sige multiplayer. Online-delen har de seneste mange år været en meget populær tidsfordriver, og Sledgehammer Games har forsøgt at skrue på en masse knapper, så du ikke keder dig lige foreløbigt. Ud over de velkendte multiplayer-funktioner er der nu skabt et socialt venterum mellem multiplayer-duellerne med navnet Headquaters. Her kan du hænge ud i et åbent univers og fx afprøve nye våben og forbedre dine skydefærdigheder, mens du også kan gå i teatret og se film om spillets nyeste opdateringer. Du kan opsøge diverse befalingsmænd og påtage dig særlige opgaver i din næste multiplayer-duel og dermed optjene flere penge (armory credit) og ikke mindst xp (experience points), som gør, at du kan stige i rang og færdigheder på krigsmarken. Du kan også kaste dig ud i en-mod-en dueller, så der er med andre ord mange muligheder for at forbedre din spilkarakter og variere din spiloplevelse.

Til sidst skal det nævnes, at du igen kan kaste dig ud i nervepirrende scenarier mod nazi-zombier. Det kan du gøre både alene, online eller sammen med vennerne hjemme i stuen, og selv om det er skræmmende, så er underholdsværdien i top - du skal regne med en høj puls.

Får noget for pengene

Spillets grafik er yderst betagende med meget få fejl - så få, at de ikke blev bemærket under denne anmeldelse, da fokus ofte er på blot at overleve.

Uanset om du har lyst til at bevæge dig gennem et stykke krigshistorie, spille flere sammen i nazi zombies-delen eller kaste dig ud i de mange muligheder i multiplayer-delen, så får du altså noget pengene i "Call of Duty: WW2", som er noget af de bedste, vi har set i den spilserie i mange år.

 

Titel: "Call of Duty: WWII"

Platform: PS4, Xbox One, pc

Udgivelsesdato: 3. november

"Call of Duty: WW2": Et stykke krigshistorie... med lidt zombier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce