Søren Stryger All Time-bedste spiller i Skanderborg

Søren Stryger blev kåret som Skanderborgs bedste spiller nogensinde. Her ses han sammen md Henrik Pofler, Jesper Koch og Jesper Holm. Foto: Martin Ravn

Søren Stryger All Time-bedste spiller i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD - Den 41-årige Søren Stryger blev kåret som den bedete håndboldspiller i Skanderborgs historie i forbindelse med festlighederne omkring den sidste kamp i "Cigaræsken", Morten Børup Hallen.

Søren Stryger er født i Køge. Han spillede for Maribo, men startede som topspiller i Skanderborg, og det var her, han fik sin debut på A-landsholdet 16. januar 1998. Han nåede ialt 151 landskampe og scorede 498 mål for Danmark, inden han stoppede på landsholdet 4. februar 2007 mod Frankrig og var med til at sikre Danmark bronzemedaljer ved VM i Tyskland.

Søren Stryger var også med til at vinde bronzemedaljer ved EM i 2002, 2004 og 2006, og han blev kåret som årets danske håndboldspiller i 2000 og 2004.

Han skiftede til GOG i sommeren 1999 og var med til at blive dansk mester med GOG i 2000.

I sommeren 2001 skiftede Søren Stryger til Flensnburg/Handewitt, hvor han spillede resten af sin karriere. Han var med til at vinde tre tyske pokalfinaler i 2003, 2004 og 2005 og det tyske mesterskab i 2004 og og stoppede med at spille håndbold i 2007.

- Skanderborg har haft stor betydning for min håndboldkarriere, siger Søren Stryger. Det hele startede under U-VM. Jeg skulle til Aarhus for at læse, og der var fem klubber, jeg kunne vælge blandt, men Jesper Holm og Robert Jensen fik mig overbevist om, at jeg skulle spille for Skanderborg, og det har jeg aldrig fortrudt. Vi havde et meget ungt hold, men formåede alligevel at spille os op i ligaen og slutte på en fjerdeplads. Det var en fantastisk tid.

- Det var et stort spring at komme til GOG, hvor tingene kørte mere professionelt. Jeg fik Bent Nyegaard som træner. Vi havde et hold uden de store navne, men vi fik tingene til at fungere og blev dansk mester. Springet fra GOG til Flensburg/Handewitt følte ikke så stort. Jeg kom til et godt hold i Flensburg. Jeg fik Erik Veje Rasmussen som træner i to år. Dernæst kom Kent-Harry Andersson, og vi vandt klubbens hidtil eneste tyske mesterskab i 2004. Det er mit største resultat til dato, og det er en af de ting, de andre Flensburg-drenge ikke har vundet endnu, men de tog jo Champions League i stedet, siger Søren Stryger, der oplevede at spille for 22.000 tilskuere i Köln i kampene mod Gummersbach.

Siden han stoppede, har han arbejdet som agent sammen med Claus Flensborg.

- Det har vi stadig, men vi har skruet ned for omfanget. Jeg arbejder i forsikringsbranchen og er ungdomstræner i Køge, og mine to drenge på 10 og 13 er aktive ungdomsspillere i klubben, siger Søren Stryger, der hyggede sig sammen med sine gamle holdkammerater i Skanderborg både før og efter kampen mod Skjern.

Søren Stryger All Time-bedste spiller i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce