Skanderborg er i alvorlig nedrykningsfare

Rasmus Kier fik god plads til at afslutte tre gange i slutfasen, og han blev BSV?s matchvinder ved at score på alle tre forsøg. FOTO: Flemming Heiberg

Skanderborg er i alvorlig nedrykningsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD - Det ser svært ud. De andre hold fortsætter med at hente point, så vi sakker mere og mere bagud.

Sådan lød det fra Skanderborgs træner Nicolej Krickau efter fredags-nederlaget på 30-29 mod mestrene fra Bjerringbro/Silkeborg.

I 12 af de hidtidige kampe har Skanderborg været foran langt foran, men det er kun blevet til tre sejre og to uafgjorte.

- Vi skal bruge VM-pausen til at finde ud af, hvordan vi undgår at smide de store føringer. Er det træthed? Det er de samme spillere, der skyder til sidst, som har sikret os føringerne undervejs. Vi skal i første omgang kæmpe for at undgå den direkte nedrykning, og kommer der nedrykningskampe, må vi forberede os på dem, siger Nicolej Krickau .

Hvis turneringen var slut nu, skulle Skanderborg spille to nedrykningskampe mod TMS Ringsted. Nordsjælland ligner den direkte oprykker, mens Skive ser ud til at blive det andet hold, som skal spille mod et ligahold om oprykning.

Omvendt sidste år

- Jeg forstår ikke, at vi taber til sidst i de fleste kampe. I sidste sæson vippede de samme kampe over til vores fordel, siger anfører Morten Kirk Olesen.

- Vi skabte store chancer til sidst og kunne lige så godt have scoret på dem mod BSV. Mikkel Kaagaard skulle tilmed have haft straffekast mod slutningen. Vi er altid sat op til kampene, og det viser de mange føringer jo også. Jeg er aldrig gået på en håndboldbane uden at tro, vi kan vinde. Hvis jeg ikke troede på det, ville jeg stoppe med det samme. Vi er ramt på skader med Besard Hakaj og Rasmus Kaagaard, men jeg ville ønske, jeg havde svaret på, hvorfor vi ofte bliver indhentet til sidst. Løsningen kunne være, at vi alle sammen fjernede bare én fejl i hver eneste kamp. Nu skal vi bruge pausen til at få tømt hovedet for negative tanker, lyder det fra Skanderborgs anfører.

Tidlig juleferie

Skanderborg formåede at komme foran 7-1 og 8-2 mod det stjernebesatte mesterhold fra Bjerringbro/Skanderborg.

- Vi startede, som om vi allerede var gået på juleferie, sagde den tidligere landsholdsstjerne Michael V. Knudsen, Danmarks bedste stregspiller nogensinde, efter fredagskampen i Skanderborg.

- Der manglede fokus fra vores side, og det havde været bittert at smide to point i Skanderborg. Heldigvis fik vi den hevet hjem til sidst, sagde Michael V. Knudsen, der er tæt på at forlænge sin kontrakt.

Det er kun en formalitet.

BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen tog den dårlige start med oprejst pande.

- Jeg vil hellere se på, at vi kæmpede os tilbage og kom foran 22-20 efter at have været nede 2-8. Vi er med i Final Four. Vi har stadig en chance i Champions League, hvis vi slår Plock igen, og vi er på andenpladsen i ligaen. Det kan jeg kun være tilfreds med, sagde BSV-træneren.

Gode præstationer

- Hvis jeg ser på vore præstationer i denne sæson, er jeg tilfreds. Vi har tabt med to mål til Aalborg, et mål til Sønderjyske og et mål til BSV. Efter min opfattelse har det været tilfældigheder, der har været afgørende. Jeg synes, spillerne tør tage initiativer, og vi kunne lige så godt have vundet. Jeg tror, vi kan få glæde af julepausen, fordi vi får alle spillere klar efter VM-pausen. Vi har stadig troen på egne evner, og nu går vi efter at forsøge at lukke hullet op til hold som Ribe/Esbjerg og Mors/Thy, lyder julestatus fra Nicolej Krickau.

Nicolai Øris Nielsen spillede en vigtig rolle, da BSV kæmpede sig tilbage i kampen.

Skanderborg åbnede på fløjene for at få den urutinerede Rasmus Kier til at afslutte. Det gjorde han tre gange og scorede på alle tre forsøg. Det var en streg i regningen for Skanderborg, der ellers var på vinderkurs ved 29-27.

Rasmus Kier kom kun på banen, fordi den tidligere Skanderborg-spiller Johan Hansen havde flækket en negl.

Skanderborg havde til allersidst chancen for at udligne og tog time-out, men det skabte mere forvirring end en plan.

- Vi var ikke enige om, hvad vi skulle, og så løb det ud i sandet, sagde Morten Kirk Olesen.

Kasper Irming fik det sidste skud, men Sebastian Frandsen i BSV's mål klarede.

Skanderborg spiller træningskampe 21. januar mod St. Halbard fra Norge, 25. januar mod Aalborg i Brønderslev og 30. januar mod BSV i Bjerringbro. De to sidstnævnte stiller op uden de spillere, der er med til VM i Frankrig.Skanderborg 29 (16) Bjerringbro/Silkeborg 30 (12)Håndbold, liga, mændStillinger undervejs: 5-0, 9-3, 10-7, 14-10, 14-12, 16-12, 17-17, 18-19, 20-20, 20-22, 22-22, 26-24, 29-27.

Mål for Skanderborg: Kasper Irming 11, Morten Kirk Olesen 7, Frederik Ladefoged 3, Mikkel Kaagaard 3, Jeppe Jonassen 2, Jacob Aagaard 1, Martin Larsen 1, Mike Haack 1.

Mål for BSV: Kristian Klitgaard 9, Nicolai Øris Nielsen 7, Nikolaj Markussen 5, Rasmus Kier 3, Allan Damgaard 3, Michael Knudsen 2, Sebastian Skube 1.

Tilskuere: 800

- Det havde været bittert at miste point i Skanderborg, fordi vi var lidt for meget i julestemning, sagde Danmarks bedste stregspiller nogensinde Michael V. Knudsen fra Bjerringbro/Silkeborg. Her ses han i aktion i Skanderborg. FOTO: Flemming Heiberg
- Det havde været bittert at miste point i Skanderborg, fordi vi var lidt for meget i julestemning, sagde Danmarks bedste stregspiller nogensinde Michael V. Knudsen fra Bjerringbro/Silkeborg. Her ses han i aktion i Skanderborg. FOTO: Flemming Heiberg

Skanderborg er i alvorlig nedrykningsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce