Skanderborg efter SK Aarhus-lukning: Vi vil helst klare den selv

Skanderborg kommer ikke til at lukrere på SK Aarhus? skæbne, fastslår Skanderborgs cheftræner Mikkel Voigt Frederiksen. Arkivfoto: Morten Pape

Skanderborg efter SK Aarhus-lukning: Vi vil helst klare den selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD - Mikkel Voigt Frederiksen, træner for Skanderborgs kvinder, var trist til mode over nyheden om, at SK Aarhus lukker ligaholdet for kvinder efter denne sæson.

- Det er beklageligt for dansk håndbold. Aarhus er ikke bare Danmarks næststørste by. Det er også en del af det østjyske bælte, hvor hovedparten af talentarbejdet finder sted - fra Aarhus, Skanderborg og Horsens over til Herning. Det rammer det elitebaserede ungdomsarbejde, og det er uheldigt for vore gode kolleger i Aarhus, siger Mikkel Frederiksen.

Seriøst hold

Skanderborg-træneren spekulerer sket ikke, at det kan redde hans hold fra nedrykning.

- Reglerne er sådan, at hvis Aarhus spiller sæsonen færdig og trækker sig ud af ligaen, skal afløseren findes via oprykning fra 1. division. Hvis holdet trækker sig, inden sæsonen slutter, vil det betyde en oprykningsplads færre, men SK Aarhus agter at spille sæsonen færdig. Hvis holdet lukker helt, vil det betyde en nedrykning til 2. division, men jeg forventer, at man finder en løsning under et andet navn (licensen ryger tilbage til moderklubben Skovbakken, red.). Jeg kunne godt se Skovbakken forsøge at spille efter samme model som Skanderborg, nemlig på amatørbasis uden at lønne spillerne. Vi vil gerne være behjælpelig med at finde en løsning, hvis det bliver enden på det, siger Mikkel Frederiksen.

- Aarhus bør have et hold ikke bare i ligaen, men i den bedste halvdel af ligaen. Der er tid til at finde en løsning, og nu må vi se, hvad der sker. Jeg kunne sagtens se Skovbakken med et godt og seriøst træningsmiljø spille videre i ligaen.

- Vi kæmper for at bevare vores plads i rækken og har taget små babyskridt i den rigtige retning. Vi får hele tiden nye sponsorer, og det vil være godt for håndbolden i Skanderborg, hvis holdet også spiller i ligaen i næste sæson. To gange har Nykøbing Falster bevaret pladsen i ligaen på udtrækninger, men vi vil gerne klare den selv. Det er vores opgave at vinde et par af de sidste 12 kampe og kæmpe os væk fra sidstepladsen. Det er det projekt, der gerne skulle føre til, at vi overlever, siger Mikkel Voigt Frederiksen.

Flere henvendelser

Skanderborgs cheftræner stopper efter denne sæson, men er meget involveret i dansk kvindehåndbold, også som assistenttræner for U19-landsholdet. Han har endnu ikke skrevet kontrakt med en ny klub fra 1. juli, men har fået flere henvendelser, som han overvejer.

Skanderborg mister inden anden del af turneringen bagspilleren Ida Mikkelsen, der har valgt at skifte til den svenske klub Skara, der ligger 200 km fra Göteborg.

- Vi starter turneringen i næste uge ude mod Team Esbjerg, der også har fået noget at tænke over, efter at Estavana Polman er blevet gravid, siger Mikkel Voigt Frederiksen.

Skanderborg efter SK Aarhus-lukning: Vi vil helst klare den selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce