Skæbneweekend for FHK: Går alt vel, kan klubben sikre sig en matchbold

Jesper Houmark er en smule ængstelig inden mødet med HC Odense. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Skæbneweekend for FHK: Går alt vel, kan klubben sikre sig en matchbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis alt forløber, som det skal, kan Fredericia HK sikre sig oprykning på hjemmebane den 24. marts. Det kræver "blot" en sejr over HC Odense fredag og et nederlag til Tønder i udebanekampen mod Sydhavsøerne søndag.

Fredericia: Hvis alt går vel den kommende weekend, kan Fredericia HK rykke op med en sejr i egen hule søndag den 24. marts. I en tHansen Arena, der kommer til at være proppet til bristepunktet.

Det kræver, at Fredericia HK vinder sin kamp over HC Odense fredag aften klokken 19.30, og at Tønder taber til Sydhavsøerne på udebane søndag klokken 15.

- Helt ærligt, så befinder jeg mig i en osteklokke, hvor der er fokus på den næste kamp. Begynder jeg at fokusere på alt det andet, ender jeg med at blive tosset, siger Jesper Houmark, der er cheftræner for FHK.

Om FHK rykker op i egen hule eller på udebane gør ikke den store forskel for ham.

- Hvis vi rykker op, er jeg tilfreds. Og så er jeg ligeglad med, hvor det sker. Når det er sagt, vil jeg da håbe, at weekenden udspiller sig efter vores hoved. På hjemmebane er vi otte mod syv på grund af vores fantastiske opbakning fra lægterne. Og jeg vil gerne give vores hjemmepublikum den oplevelse. Det fortjener de, siger Jesper Houmark.

Hvis vi rykker op, er jeg tilfreds. Og så er jeg ligeglad med, hvor det sker. Når det er sagt, vil jeg da håbe, at weekenden udspiller sig efter vores hoved. På hjemmebane er vi otte mod syv på grund af vores fantastiske opbakning fra lægterne. Og jeg vil gerne give vores hjemmepublikum den oplevelse. Det fortjener de.
Jesper Houmark, FHK-træner

Det mentale element

Først skal FHK dog lige vinde over HC Odense. Det ligner en let omgang, idet Odense er på 12.-pladsen i rækken. En kamp, som Jesper Houmark forudser med en hvis ængstelse. Tønder smed point i weekenden, mens FHK nedlagde HØJ Elite. Og det ligner igen, at FHK er sikker på oprykning.

- Det er det, der gør mig nervøs. Sidst, vi stod i sådan en situation, fik vi en ordentlig omgang af Sydhavsøerne, siger Jesper Houmark og mindes opgøret den 28. februar, som endte i et 10-måls-nederlag og en ny åbning af en ellers lukket topkamp.

- Man skal ikke underkende det mentale pres, der ligger på spillerne i sådan en situation. Det er nemt at sige: Vi skal bare lige vinde over Odense. Tønder skal bare lige tabe. Bare lige, bare lige. Vi kan ikke gå ud og levere en ukoncentreret indsats, hvor vi tror, at vi kan sjusse os igennem. For så taber vi, siger Jesper Houmark.

Eliminerer man det mentale element og kigger på trupperne alene, er FHK klasser bedre end HC Odense.

- Men de kæmper altså for livet i 1. division. En af vores sværeste kampe i sæsonen var mod Køge (rækkens bundhold), fordi vi ikke var der. Hvis vi kæmper fra start til slut, vinder vi, siger Jesper Houmark.

Han har næsten alle mand klar til kamp. Kasper Young er ude med en skade, men ellers kan alle spille den væsentlige kamp i Odense.

Skæbneweekend for FHK: Går alt vel, kan klubben sikre sig en matchbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce